لینک های دسترسی

Breaking News

نماینده امریکا در ملل متحد: محدودیت جدید طالبان 'حکم مرگ زنان و دختران' افغان است


لیندا تامس گرینفیلد، نمایندۀ ایالات متحده در سازمان ملل متحد، می‌گوید که طالبان با صدور فرمان‌های منسوخ یکی پی دیگر، زنان و دختران افغان را از حقوق بنیادی شان برای زندگی، آموزش و پیشرفت آزادانه و با وقار باز می‌دارند.

تامس گرینفیلد روز پنجشنبه ۱۲ دسمبر (۲۲ قوس) در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان، با اشارۀ مشخص به ممنوعیت طالبان بر آموزش زنان و دختران در انستیتیوت‌های طبی گفت: "این محدودیت جدید بر ضد منطق بوده و حکم مرگ برای زنان و دختران افغان است که به شدت به درمان نجات‌بخش طبی نیاز دارند. این بر هر مادر، هر کودک تولد ناشده –دختران و پسران – و بر آیندۀ افغانستان اثر می‌گذارد."

طالبان به تازگی به انستیتیوت‌های طبی که زنان و دختران در آن در بخش قابلگی، داروسازی، پروتز دندان، لابراتوار، اکسری، فزیوتراپی و پرستاری مصروف آموزش بودند، دستور داده اند که از این پس ثبت نام و ادامۀ آموزش دختران در این نهادهای آموزشی ممنوع است.

تامس گرینفیلد گفت که این اقدام سختگیرانۀ طالبان نه مبنای فرهنگی و نه دینی داشته بلکه به گفتۀ وی "بیمارگونه" و "سنگ‌دلانه" و به این مفهوم است که "طالبان، مادرانی را که آنان را به دنیا آورده اند، خواهران، همسران، و دختران شان را به مرگ محکوم می‌کنند."

او گفت که طالبان مصمم اند تا زنان را از عرصۀ زندگی اجتماعی حذف کرده و آیندۀ آنان را بزدایند. اما به گفتۀ وی ایالات متحده در کنار مردم افغانستان ایستاده و به کمک به آنان متعهد است. این دپلومات امریکایی گفت که شورای امنیت سازمان ملل متحد از همه ابزار دست داشتۀ خود کار خواهد گرفت تا طالبان را به "لغو فرامین تبعیض‌آمیز" شان وادارد.

با آنکه اکثر اعضای دایمی و دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد بر ضرورت جریان کمک‌ها به مردم افغانستان برای رسیدگی به بحران بشری در آن کشور تاکید کردند، نمایندۀ ایالات متحده گفت که محدودیت‌های طالبان، به ویژه محروم کردن زنان از کار در سازمان‌های امدادرسان، منجر به وخامت بحران بشری در افغانستان شده است.

تعامل با طالبان

روزا اوتنبایووا، نمایندۀ ویژۀ منشی عمومی ملل متحد در امور افغانستان، بر ضرورت تعامل با طالبان به هدف نظارت از وضعیت افغانستان تاکید کرد و گفت که محکوم‌کردن سیاست‌های طالبان به تنهایی سازنده نیست.

اوتنبایووا گفت: "تعامل به مفهوم عادی‌سازی یا به رسمیت شناختن [طالبان] نیست. این راهی برای مکالمۀ مداوم در مورد مزایای پیوستن به سیستم بین‌المللی است. این راهی برای جلوگیری از انزوای افغانستان یا بدتر از آن، برگشت به جنگ است."

نمایندۀ چین بر خلاف نمایندگان کشورهای غربی، در صدد برجسته کردن کارکردهای مثبت طالبان برآمد و جهان را به کمک با حکومت این گروه ترغیب کرد. او گفت که وضعیت امنیتی در افغانستان ثبات یافته و معیشت مردم آن کشور در حال بهبود است.

با وصف حمایت از طالبان، نمایندۀ چین در ملل متحد از حکومت طالبان خواستار تشکیل حکومت فراگیر، مبارزه با تروریزم، احترام به حقوق بشر به ویژه حقوق زنان شد. او هم صدا با نمایندگان روسیه، پاکستان و ایران، تروریزم برخاسته از افغانستان را تهدید جدی برای منطقه و جهان خواند.

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در ملل متحد ضمن ابراز نگرانی از تهدیدهای امنیتی برخاسته از افغانستان و انتقاد از مبارزۀ طالبان در برابر گروه دولت اسلامی (داعش) گفت که شاخۀ خراسان داعش با جذب جنگجویان جدید در افغانستان، حضور خود را در آن کشور تقویت می‌بخشد. او گفت که داعش در پی بی‌ثبات کردن افغانستان و منطقه است.

نبنزیا ضمن اشاره به ممنوعیت طالبان بر آموزش طبی دختران در افغانستان گفت که مسکو هم وضعیت حقوق بشر، به شمول حقوق زنان و دختران، و هم تشکیل حکومت فراگیر متشکل از همه گروه‌های قومی و سیاسی را در افغانستان زیر نظر دارد.

امیر سعید ایروانی، نماینده ایران در ملل متحد، گفت که ارایۀ کمک‌های بشری به افغانستان باید "مستقل، بی‌قید و شرط و عاری از سیاست" باشد. او با اشاره به کشته شدن یک وزیر کابینۀ طالبان در حملۀ انتحاری داعش در کابل، وضعیت امنیتی افغانستان را نگران‌کننده توصیف کرد و شاخۀ خراسان داعش را "تهدید جدی" برای منطقه خواند.

خلیل الرحمان حقانی، وزیر امور مهاجرین و عودت کنندگان حکومت طالبان، روز چهارشنبه در یک حملۀ انتحاری در محوطۀ این وزارت کشته شد. گروه داعش مسوولیت این حمله را به دوش گرفت.

ایروانی همچنان گفت که ایجاد حکومت همه‌شمول، راه حل مشکلات افغانستان است. او همچنان بر "تعامل پایدار جهانی با حکومت طالبان" تاکید کرد.

نمایندۀ پاکستان در این نشست "وضعیت حقوق بشر، تروریزم، همه شمولیت سیاسی، اقتصاد شکنند و فقر" را به عنوان مشکلات عمدۀ افغانستان برجسته کرد، اما از تهدید تروریستی برخاسته از افغانستان، ابراز نگرانی جدی کرد.

او گفت که با وصف مبارزۀ طالبان بر ضد شاخۀ خراسان داعش، این گروه به تهدید القاعده که به گفتۀ وی ۶۰۰۰ جنگجو در افغانستان دارد، تحریک طالبان پاکستان و دیگر گروه‌ها رسیدگی نکرده است.

طالبان همواره ادعا کرده اند که به هیچ گروه اجازه نمی‌دهد که از خاک افغانستان، تهدیدها را متوجه کشورهای منطقه و جهان کنند. حکومت طالبان همواره اتهام‌های پاکستان مبنی بر حضور جنگجویان تحریک طالبان پاکستان در افغانستان را "بی‌اساس" خوانده و گفته اند که پاکستان بار ناکامی مسوولیت امنیتی خود را نباید به دوش افغانستان بیاندازد.

نمایندگان کشورها در نشست روز پنجشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد وضعیت افغانستان، تقریباً یک صدا روند دوحه را روش مطلوب برای بحث، رایزنی و رسیدگی به مشکلات افغانستان عنوان کرده و بر همه شمول بودن این روند، به ویژه مشارکت زنان افغان در آن تاکید کردند.

گروه

XS
SM
MD
LG