لینک های دسترسی

Breaking News

قاضی امریکایی مانع تصمیم ترمپ برای اخراج پناهجویان شد


اخراج پناهجویان در نتیجۀ توقف برنامۀ موسوم به داکا صورت می گیرد
اخراج پناهجویان در نتیجۀ توقف برنامۀ موسوم به داکا صورت می گیرد

یک قاضی فدرال در ایالات متحدۀ امریکا، تصمیم رئیس جمهوری دونالد ترمپ را مبنی بر توقف برنامۀ که مانع اخراج اجباری پناهجویان غیرقانونی زیر سن از ایالات متحده می شود، موقتاً سد کرده است.

ویلیام السوپ، تقاضای ایالت کالیفورنیا و سایر مدعیان را برای جلوگیری از اخراج کودکان پناهجوی غیرقانونی از امریکا پذیرفت.

بر اساس برنامۀ"تاخیر اقدام در برابر کودکان پناهجو یا داکا" که در سال ٢٠١٢ بر اساس فرمان اجرایی بارک اوباما، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده، عملی شد، پناهجویان غیرقانونی مقیم ایالات متحده که در کودکی توسط والدین شان به ایالات متحده آورده شده بودند، از اخراج اجباری معاف بوده و حتا در صورتی که واجد شرایط باشند، می توانندجواز کار دریافت کنند.

برنامۀ داکا حدود ۸۰۰ هزار پناهجویی را محافظت می کند که در کودکی به گونۀ غیرقانونی به ایالات متحده آورده شده بودند. اکنون شمار زیاد این افراد به سن نوجوانی یا جوانی رسیده اند.

وزارت عدلیۀ ایالات متحده در سپتامبر ۲۰۱۷ اعلام کرد که برنامۀ داکا متوقف خواهد شد زیرا به باور این وزارت، رئیس جمهور اوباما در هنگام صدور فرمان اجرایی برای انفاذ این برنامه از صلاحیت خود تجاوز کرده بود.

دیفین اومالی، سخنگوی وزارت عدلیۀ ایالات متحده روز سه شنبه گفت که تصمیم قاضی فدرال این واقعیت را تغییر نخواهد داد که گویا برنامۀ داکا به گونۀ فراقانونی نافذ شده است. او افزود که وزارت عدلیۀ ایالات متحده به شدت برای توقف این برنامه خواهد کوشید.

تا کنون از جانب چهار ایالت امریکا بر ضد این اقدام حکومت رئیس جمهوری ترمپ که خواهان توقف فوری داکا شده، اقامۀ دعوا صورت گرفته است.

جفری دیفیدسون، وکیل مدافع بورد اداری پوهنتون کالیفورنیا که یکی از مدعیان این قضیه است، به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفت "شمار زیاد افراد با اتکا بر برنامۀ داکا، قرضه گرفته اند، در مکاتب شامل شده اند و به ازدواج و تشکیل خانواده اقدام کرده اند و اکنون با لغو این برنامه با پیامدهای هولناک مواجه شده اند".

پوهنتون کالیفورنیا با نشر پیامی گفته است که محصلان این پوهنتون که شامل برنامۀ داکا می شوند "بهترین های این کشور بوده و بخش اساسی آیندۀ کالیفورنیا و ملت امریکا اند".

XS
SM
MD
LG