وزارت مالیهٔ ایالات متحده روز یکشنبه دوم جولای (۱۱ سرطان) گفت که جنیت یلین، وزیر مالیهٔ امریکا، قرار است در هفتهٔ جاری از بیجینگ، پایتخت چین، بازدید کند و با مقامات آن کشور روی مسایل عمدهٔ دو جانبه صحبت کند.
پس از آنکه روابط میان ایالات متحده و چین در اوایل سال روان میلادی بدتر شد، خانم یلین دومین عضو کابینهٔ امریکا است که به بیجینگ سفر میکند. پیش از این، وزیر خارجهٔ امریکا در اوسط ماه جون از بیجینگ بازدید کرده بود.
وزارت مالیهٔ ایالات متحده با نشر اعلامیهای گفته است که این سفر برای ششم تا نهم جولای برنامهریزی شده است و توقع میرود که یلین با همتایان چینیاش در مورد اهمیت هر دو کشور برای "مدیریت مسوولانهٔ روابط ما، برقراری تماس مستقیم در مورد نگرانی و همکاری با یکدیگر برای مقابله با چالشهای جهانی" صحبت کند.
سفر وزیر مالیهٔ ایالات متحده به چین پس از آن صورت میگیرد که جو بایدن، رییس جمهور امریکا، به تاریخ ۲۰ جون (۳۰ جوزا) هنگام بازدید از ایالت کالیفورنیا، شی جینپینگ، رییس جمهور چین، را با "دیکتاتورها'' یکی دانست. بیجینگ این اظهارات بایدن را "یک تحریک آشکار سیاسی" خواند.
به تعقیب آن، انتونی بلینکن به گونهٔ ضمنی گفت که با ارزیابی رییس جمهور بایدن موافق است.
بلینکن که در اوسط ماه جون با رییس جمهور چین و سایر رهبران آن کشور در بیجینگ ملاقات کرد، در مصاحبهای با تلویزیون سیبیاس امریکا گفت: "رییس جمهور [بایدن] همواره صادقانه صحبت میکند. مستقیم حرف می زند. او به وضاحت صحبت میکند و برای همهٔ ما صحبت میکند."
مایو نینگ، سخنگوی وزارت خارجهٔ چین، در واکنش به این اظهارات رییس جمهور بایدن همچنین گفت: "اظهارات ایالات متحده بی نهایت پوچ و غیرمسوولانه است.''
روابط ایالات متحده و چین در سالهای اخیر پرتنش بوده است. این روابط به دلیل مناقشات تجارتی، همهگیری کروناویروس، حق ملکیت فکری، بدرفتاری بیجینگ با اقلیتهای آنکشور، به ویژه مسلمانان اویغور، نقض حقوق بشر در چین و رویکرد مستبدانۀ بیجینگ در هانگ کانگ به شدت کشیده شده است.
علاوه بر آن، جاه طلبی بیجینگ در دریای جنوب چین و مناقشۀ آن با تایوان از دیگر مسایلی بود که روابط چین و ایالات متحده را به شدت پرتنش ساخته است.