لینک های دسترسی

Breaking News

انجام دو حملۀ هوایی دیگر امریکا در شمال عراق


جت های جنگی F - 18 امریکایی که در عملیات روز جمعه در عراق مورد استفاده قرار گرفت.
جت های جنگی F - 18 امریکایی که در عملیات روز جمعه در عراق مورد استفاده قرار گرفت.

ایالات متحده شام جمعه، دور تازۀ حملات هوایی را علیه گروه تندرو دولت اسلامی در شهر اربیل کردستان عراق انجام داد.

وزارت دفاع امریکا می گوید که در این دور حملات، دو موضع پرتاب هاوان و یک کاروان وسایط شورشیان از بین رفته است.

این حملات پس از حملۀ هوایی صبح روز جمعه در شمال عراق انجام شد که در آن طیاره های جت جنگی امریکا بخشی از مواضع توپخانۀ شورشیان را هدف قرار داد.

جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع امریکا هدف این حملات را کمک در راستای دفاع شهر اربیل عنوان کرد که در آن کارمندان امریکایی "جهت همکاری و کمک با حکومت عراق حضور دارند."

آقای کربی این را هم گفت که در حملات از طیارۀ بدون پیلوت و جت های جنگی استفاده شده اما ساحۀ پرواز طیارۀ بدون پیلوت را مشخص نساخت.

این در حالی است که پس از چاشت روز جمعه، سخنگوی قصر سفید گفت که "حملات در عراق محدود" بوده اما اینکه تا چه زمانی ادامه خواهد یافت، چیزی نگفت.

جوش ایرنست می گوید"حملات هوایی نیرو های امریکایی در عراق نخست جهت محافظت کارمندان دیپلوماتیک و نظامی امریکایی در اربیل انجام می شود که صبح روز جمعه با هدف قرار دادن مواضع توپخانه یی گروه داعش در آن شهر انجام شد."

آقای ایرنست هدف دوم این حملات را "انتقال مواد امداد رسانی اضطراری به گیر مانده های اقلیت مذهبی در کوه سنجار عنوان کرد."

سخنگوی قصر سفید، هدف سومی "عملیات محدود امریکا در عراق را" وسیعتر عنوان کرده گفت که به نیرو های عراقی و کردی کمک می کند تا به صورت منسجم و یکپارچه تهدید ایجاد شده از جانب گروه تندرو دولت اسلامی را مهار سازد.

قصر سفید به این باور است که دستیابی به آن هدف، یک رهبریت سیاسی یکپارچه، همه شمول و فراگیر را ایجاب می کند و ایالات متحده آماده است از "یک حکومت همه شمول و یکپارچه حمایت کند."

آقای ایرنست تاکید کرد که اکنون مسؤولیت مردم عراق است تا پس از انتخاب رئیس جمهور و رئیس پارلمان آن کشور، صدراعظم جدید خود را نیز انتخاب کنند.

به گفتۀ سخنگوی قصر سفید پس از تشکیل حکومت فراگیر، ایالات متحده پیشبینی می کند که عراق بتواند یک راهکار وسیعی را برای مبارزه با گروه تندرو داعش روی دست گیرد.

استقبال عراق از حملات امریکا

برخلاف تصمیم واشنگتن مبنی بر تهاجم بر عراق در سال ۲۰۰۳، عملیات هوایی امداد رسانی و فرمان حملات هوایی اوباما علیه گروه دولت اسلامی، به گونۀ گسترده یی با استقبال مقامات کردی عراق مواجه شده است.

طیاره های باربری، در جریان روز و شب جمعه به وقت محل دو بار جعبه های مواد غذایی و آب آشامیدنی را توسط پراشوت به منطقۀ کوهستانی در خارج شهرک سنجار که در نزدیکی سرحد سوریه قرار دارد، پرتاب کرد.

خالد جمال البر، از وزارت امور مذهبی حکومت نیمه مختار شمال عراق از بارک اوباما رئیس جمهور ایالات متحده سپاسگذاری کرد.

وزارت امور مهاجرین و بیجاشدگان عراق نیز پرتاب مواد امدادی اضطراری ایالات متحده از طریق هوا را استقبال کرده و آن را "به موقع خواند."

در قلۀ کوه سنجار، هزاران عراقی اقلیت های ایزیدی پناه برده اند که به گفتۀ شاهدان عینی به خاطر حفظ جان شان خانه و کاشانۀ خود را رها کرده اند.

سخنگوی قصرسفید گفت که هدف اصلی در سنجار، رسانیدن کمک های امدادی ضروری به افرادی است که در سنجان گیر مانده و اما قرار نیست نیرو های زمینی امریکایی در جنگ دخیل شوند.

آقای ایرنست در کنفرانس خبری گفت"ستراتیژی کنونی پرداختن به نیازمندی های اولیه و اساسی افرادی است که در وضعیت نهایت نگران کنندۀ به سر می برند. به همین دلیل مواد خوراکی – طبی و آب آشامیدنی از طریق فضا به منطقه پرتاب شد."

سخنگوی قصر سفید احتمال حملات نظامی هوایی علیه گروه داعش را در اطراف کوه سنجار رد نکرد.

اما او تاکید ورزید که این اقدام، در حمایت از نیرو های کردی انجام خواهد شد که تلاش دارند حلقۀ محاصره را بشکنند اما این عمل به هیچ وجهی معرف دخالت نظامی نیرو های امریکایی در منطقه نمی باشد.

روز جمعه، وزارت دفاع امریکا اعلام کرد که جت های جنگی این کشور بخشی از توپخانۀ گروه داعش را هدف بم های ۵۰۰ کیلویی قرار داد.

اما طالبانی یکتن از قانونگذاران عراق می گوید که مردم آن کشور در حال حاضر به جای حملات محدود هوایی، به یک حملۀ واقعی نیرو های هوایی ایالات متحده نیاز دارند.

این قانونگذار عراقی می گوید "اوضاع به حدی خراب شده است که نمی شود جلو آن را با حملات محدود هوایی گرفت."

XS
SM
MD
LG