ویدانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجهٔ ایالات متحده، روز سهشنبه ۲۵ اپریل (پنجم ثور) بار دیگر تاکید کرد که هر گونه به رسمیت شناختن ادارهٔ سرپرست طالبان کاملاََ خارج از بحث است.
این سخنان پاتل پس از آن بیان شده است که امینه محمد، معاون سرمنشی ملل متحد به تاریخ ۱۷ اپریل در سمیناری که در پوهنتون پرینستون امریکا ترتیب داده شده بود، با تاکید بر لزوم تعامل با طالبان گفت که این سازمان در حال بررسی برگزاری کنفرانسی در روزهای آینده برای گفتگو در مورد به رسمیت شناختن طالبان است.
در عین حال، شماری از چهره های مخالف طالبان، به شمول احمد مسعود، رهبر جبهۀ مقاومت افغانستان، روز دوشنبه در ویانا، پایتخت اتریش، گرد هم آمده و در دومین کنفرانس ویانا در بارهٔ افغانستان اشتراک کردند.
جزییات مباحث این کنفرانس سه روزه تا هنوز نشر نشده، اما پیش از این، جبهۀ مقاومت افغانستان با نشر اعلامیهای گفته بود که "تمركز كنفرانس بيشتر روى تقویت اعتمادسازی در میان جریانها و فعالان سیاسی، مدنی و نظامی مخالف طالبان، ادامه و گسترش مقاومت برای آزادی افغانستان، افزایش فشار بر طالبان و حامیان آنها و طرح بیون رفت از بحران كنونى خواهد بود.''
ویدانت پاتل روز سهشنبه گفت که در مورد مسایل مطرح بحث در دو کنفرانس—دوحه و ویانا — آگاهی ندارد، اما تاکید کرد که ایالات متحده هر گونه به رسمیت شناختن طالبان را ''از روی میز برداشته شده است."
پاتل افزود که موقف ایالات متحده به صورت کل در مورد طالبان واضح بوده است. به گفتهٔ او، طالبان در افغانستان مرتکب نقض حقوق بشر به ویژه نقض زنان و دختران شده است. پاتل افزود که نقض حقوق بشر به ویژه زنان و دختران " یکی از موانع عمده" در راستای به رسمیت شناختن طالبان بوده است.
این مقام وزارت خارجهٔ ایالات متحده همچنین گفت طالبان زنان و دختران را که نیمی از جمعیت افغانستان را تشکیل میدهند، از مشارکت در اجتماع و فعالیتهای اقتصادی محروم کرده اند و این اقدام مانع عمده برای رفاه و پیشرفت مردم افغانستان میشود.
کمکهای بشری امریکا برای افغانستان
پس از مسلط شدن طالبان بر افغانستان در آگست ۲۰۲۱، ایالات متحده بیشترین کمکهای بشری را برای افغانستان فراهم کرده است که ارزش مجموعی آن به بیش از یک میلیارد دالر میرسد.
پاتل در پاسخ به سوال خبرنگار صدای امریکا همچنین گفت که تعهد ایالات متحده برای مردم افغانستان دوامدار است. او گفت: "[موقف امریکا] در این راستا کاملاََ روشن بوده است. ایالات متحده هنوز هم بزرگترین تمویل کنندهٔ کمکهای بشری برای مردم افغانستان میباشد."
اما پاتل تاکید کرد که ایالات متحده کمکهای خود را به گونهای برای مردم افغانستان فراهم میکند تا اطمینان حاصل شود که طالبان به آن دسترسی پیدا نکنند.
طالبان پس از حاکمیت مجدد شان بر افغانستان، محدودیتهای زیادی را بر فعالیت کاری و آموزشی زنان و دختران در افغانستان وضع کرده اند. این گروه نه تنها زنان را از کار در دفاتر دولتی و سازمانهای غیرحکومتی، بلکه از رفتن به مکتب و پوهنتون نیز منع کرده اند.
طالبان فقط دختران را تا صنف ششم اجازه رفتن به مکتب میدهند. علاوه بر آن، زنان از رفتن به پارکهای تفریحی، حمام عمومی و کلپهای ورزشی، نیز منع شده اند.