ایالات متحده روز سه شنبه ۲۲ مارچ (دوم حمل) گفت که حال مربوط به ایران است تا تصامیم دشوار را برای احیای توافق هستهای ۲۰۱۵ بگیرد.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجهٔ امریکا، گفت: " مسوولیت اتخاذ تصامیم بر عهده تهران است که ممکن است دشوار به نظر برسد." اما این مقام ارشد وزارت خارجه در مورد آنچه "تصامیم دشوار ایران" خواند، جزییاتی ارایه نکرد.
خبرگزاری فرانس پرس از قول سخنگوی وزارت خارجهٔ ایالات متحده گزارش داده است که "در برخی از مسایل مشکل وجود دارد و ما برای حل آن تلاش می کنیم."
آقای پرایس افزود: " "این گونه توافق نه قریب الوقوع است و نه قطعی است. بنابراین، دقیقاً به همین دلیل است که در بخش بهتری از سال، ما برای هر یک از موارد احتمالی آماده شده ایم."
آقای پرایس بدون ارایه جزییات گفت که واشنگتن از دیر مدت زمان به این سو با شرکای خود در اروپا و شرق میانه در مورد "گزینه هایی" غیر از احیای توافق هستهای ۲۰۱۵ صحبت کرده است.
سخنگوی وزارت خارجهٔ امریکا بار دیگر اظهارات جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، را تکرار کرد و گفت که واشنگتن متعهد است که با "توافق و یا بدون توافق" از دسترسی ایران به سلاح هستهای جلوگیری کند.
بر اساس توافق هستهای ۲۰۱۵ میلادی ، تعزیرات اقتصادی که بر ایران وضع شده بود، تا حدی لغو شد و در عوض، تهران فعالیت برنامهٔ هستهای خود را محدود کرد.
اما دونالد ترمپ، رییس جمهور پیشین ایالات متحده، در ماه می ۲۰۱۸ میلادی به طور یکجانبه از این توافق بیرون شد و تعزیرات شدید اقتصادی را بار دیگر بر آن کشور وضع کرد؛ اقدامی که سبب شد تهران نیز از تعهدات این توافق خود را عقب بکشد.
حکومت جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، همواره تاکید کرده است که خواهان احیای توافق هستهای ایران از طریق مذاکره است، اما در عین حال هشدار داده است که اگر ایران به راه حل دپلوماتیک تن ندهد، امریکا از سایر گزینهها کار خواهد گرفت.
مذاکرات ایران از نزدیک به یکسال با اعضای توافق هستهای ۲۰۱۵ در ویانا، پایتخت اتریش، ادامه داشته است، اما ایالات متحده در این مذاکرات به صورت مستقیم دخیل نبوده است، زیرا امریکا در می ۲۰۱۸ از این توافق بیرون شد.