لینک های دسترسی

Breaking News

همزمان با افزایش تهدید نظامی چین، سناتور امریکایی به تایوان سفر کرد


تامی دکوورت، عضو مجلس سنای ایالات متحده، در سفرش به تایوان بر حمایت واشنگتن در حالی تاکید کرد که تهدیدات نظامی چین علیه این کشور رو به افزایش نهاده است.

خانم دکوورت روز سه شنبه ۳۱ می (دهم جوزا) در دیدار با تسای اینگ ون، رییس جمهور تایوان، بر اهمیت روابط نزدیک اقتصادی، سیاسی و امنیتی میان تایپی و واشنگتن تاکید کرد.

چین ادعا دارد که تایوان بخشی از قلمرو آن کشور است. بیجینگ روز دوشنبه کم از کم ۳۰ طیارۀ نظامی را در نزدیکی حریم هوایی تایوان به پرواز درآورد، اقدامی که به گفتۀ وزارت دفاع تایوان، سبب پرواز جت‌های جنگی و احضارات سیستم‌های دفاع راکتی آن کشور شد.

سناتور دکوورت که زمانی پیلوت هیلیکوپتر بود و در صفوف گارد ملی امریکا تا رتبۀ دگرمن ایفای وظیفه کرده است، در دیدار با رییس جمهور تایوان بر حمایت امریکا از امنیت تایوان تاکید کرد و گفت که اعضای هر دو حزب کانگرس ایالات متحده از لایحه‌ای حمایت می‌کنند که او به خاطر ترویج و تقویت همکاری میان قوای مسلح تایوان و گارد ملی امریکا پیشنهاد کرده است.

رییس جمهور تسای به خاطر حمایت امریکا از تایوان، به ویژه اهمیتی که واشنگتن به آرامش و امنیت در تنگۀ تایوان قایل است، از حکومت و کانگرس ایالات متحده سپاس‌گزاری کرد.

تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین و تهدید چین علیه تایوان، این کشور را در محراق توجه امریکا قرار داده و قانونگذاران دموکرات و جمهوریخواه در کانگرس ایالات متحده بیشتر از پیش از فروش تسلیحات به تایوان و حمایت سیاسی از آن کشور ابراز جانبداری می‌کنند.

چین در ماه می سال روان میلادی پیشنهادات همکاری امنیتی را به چندین کشور جزیره‌ای در اقیانوس آرام پیشکش کرده است که تحقق آن می‌تواند زمینۀ حضور چین را در نزدیکی جزایر هاوایی ایالات متحده، آسترالیا، نیوزیلند و گوام فراهم کند.

این رویکرد چین، به مثابۀ تلاش آن کشور برای جلوگیری از دسترسی ایالات متحده و متحدان آن به تایوان، در صورت تهاجم نظامی بیجینگ بر تایوان تلقی شده می‌تواند.

انتونی بلینکن، وزیر خارجۀ ایالات متحده، پنجشنبه گذشته گفت که حکومت امریکا قصد دارد تا بلاک بین‌المللی مخالف تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین را به ایتلاف گسترده‌تری مبدل کند که با مسایل جدی‌تر از جمله تهدید درازمدت چین علیه نظم جهانی مقابله کند.

پیش از این چین هشدار داده بود که حمایت ایالات متحده از تایوان "هزینۀ طاقت‌فرسا" را بر واشنگتن اعمال خواهد کرد.

بر اساس قانون تایوان که از سوی کانگرس ایالات متحده تصویب شده است، امریکا استقلال تایوان را به رسمیت نمی‌شناسد، اما متعهد است تا آن جزیره را در زمینۀ دفاع از خود کمک کند. ایالات متحده در حال حاضر بزرگترین فراهم کنندۀ تسلیحات دفاعی به تایوان است.

حکومت جمهوری چین در سال ۱۹۴۹ و در جریان جنگ داخلی چین، پس از شکست در برابر کمونیست‌ها به تایوان فرار کرد و این جزیره را به عنوان کشور مستقل اعلام کرد، اما حزب کمونست چین که از آن زمان تا حال بر قلمرو اصلی چین حاکم است، استقلال تایوان را به رسمیت نشناخته و مانع هرگونه تلاش بین‌المللی برای به رسمیت شناخته شدن تایوان شده است.

در تهیۀ این مطلب از گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس استفاده شده است.

XS
SM
MD
LG