لینک های دسترسی

Breaking News

سناتوران امریکایی به گوتیرش: رهبران طالبان را به خاطر نقض حقوق بشری حسابده قرار بدهید 


گروهی از سناتوران امریکایی در آستانهٔ یک سالگی تسلط دوبارهٔ طالبان بر افغانستان طی نامه‌ای از منشی عمومی ملل متحد خواسته است تا طالبان را به خاطر نقض متداوم حقوق بشر افغان‌ها و تاختن بر حقوق بشر بنیادی زنان و دختران حسابده قرار دهد.

کمیتهٔ روابط خارجی مجلس سنا ایالات متحده با نشر اعلامیه‌ای در خصوص این نامه گفته است که باب منندز، رییس کمیتۀ روابط خارجی مجلس سنای کانگرس ایالات متحده و جیم رش، معاون این کمیته همراه با سناتور جین شاهین و سناتور جانی ایرنست گفته اند که ملل متحد باید علیه طالبان "اقدامات هدفمند" را اتخاذ کند و شورای امنیت ملل متحد باید تعزیرات سال ۱۹۸۸ بر سفر رهبران طالبان را دوباره وضع کند تا آنان نتوانند سفر های خارجی داشته باشند.

قرار است شورای امنیت ملل متحد در ماه اگست احتمال تمدید استثنا در محدودیت سفر رهبران طالبان را بررسی کند و این سناتوران گفته اند که باید این استثنا تمدید نشود مگر این که بهبودی "فوری و چشمگیر" در تامین حقوق زنان و دختران افغان رونما شود.

محدودیت سفر رهبران طالبان به خارج در سال ۲۰۱۹ به دلیل اشتراک آنان در نشست‌های صلح برای مدتی رفع شده بود و قرار بود به تاریخ ۲۰ جون سال جاری منقضی شود. ملل متحد معافیت موقت سفر ۱۳ عضو این گروه را برای حد اقل دوماه دیگر تمدید کرد. اما معافیت موقت سفر سعید احمد شهیدخیل، سرپرست معینیت وزارت تعلیم و تربیه، و عبدالباقی بصیر اول شاه، معروف به عبدالباقی حقانی، سرپرست وزارت تحصیلات عالی، طالبان را لغو کرد.

سناتوران امریکایی گفته اند زنان در افغانستان حق گشت و گذار آزادانه را ندارند‌، اما رهبران طالبان از این معافیت سوی استفاده کرده و برای ایجاد روابط دپلوماتیک به چین و روسیه سفر کرده اند و این استثنا در تعزیرات موثر نیز تمام نشده است.

اما طالبان همواره گفته اند که به تامین حقوق بشری تمامی افغان‌ها متعهد اند و حقوق زنان و دختران را بر اساس آموزه‌های اسلام تامین خواهند کرد، اما با آنهم این گروه دروازه های مکاتب متوسطه و لیسه را تقریباً در تمام افغانستان به روی دختران مسدود کرده و بر زنان محدودیت‌های شدید وضع کرده اند.

آنان همچنان از انتونیو گوتیرش خواسته اند تا برای حصول اطمینان اینکه طالبان کرسی رسمی دپلوماتیک در ملل متحد را کسب نکنند، کار کند. پس از آنکه غلام محمد اسحق‌زی از سمت‌اش به حیث نماینده افغانستان در ملل متحد کنار رفت، طالبان سهیل شاهین، سخنگوی پیشین دفتر سیاسی طالبان در قطر را به این سمت معرفی کردند، اما ملل متحد آنرا رد کرد.

در این نامه، سناتوران امریکایی گفته اند که ایتلاف گسترده‌ای از رهبران زن افغان از ملل متحد خواسته اند تا با استفاده از نفوذ‌اش بر طالبان فشار بیاورد تا حق زنان و دختران در افغانستان بهبود یافته و از آن حفاظت صورت گیرد.

در این نامه همچنان آمده است که ملل متحد باید به مقامات "غیرمشروع طالبان" رسمیت بین المللی را که در صدد کسب آن اند، ندهد.

سناتوران امریکایی گفته اند که در مورد گزارش‌های نگران اند که گویا برخی از ادارات ملل متحد در سطوح محلی به مقامات خود خواندهٔ طالبان امتیاز قایل شده اند تا روند توزیع کمک‌ها بدون حضور زنان صورت گیرد.

آنان گفته اند که هیات معاونت ملل متحد افغانستان (یوناما) باید اهمیت حقوق بشری زنان را ارتقا داده و برای توانمندسازی آنان زنان بیشتری را به کار بگمارند و اطمینان حاصل کند که آنان بخشی از مذاکرات و گفتمان سیاسی باشند.

سناتوران امریکا همچنان گفته اند که ادارات بشری ملل متحد در افغانستان در بخش توزیع کمک‌ها نیز زنان را به کار بگمارند.

آنان گفته اند: "ما نباید در حالی سیل بین باشیم که طالبان در پی حذف حقوق زنان و دختران افغان باشند. در این لحظه، ملل متحد فرصت این را دارد تا اقدامات معناداری را اتخاذ کند؛ اقداماتی که پیام صریحی به جهان بفرستد که کشورهای عضو ملل متحد از حقوق بشری افغان‌ها،‌ به ویژه زنان و دختران دفاع خواهد کرد."

این در حالی است که طالبان به زنان گفته اند که بدون داشتن محرم حق سفر را ندارند و به همین تازگی‌ها به کارمندان زن در وزارت مالیه حکومت خویش گفته اند که مردان خانواده‌های خود را معرفی کنند تا وظایف آنان را به پیش ببرند. اما پس از واکنش‌‌های گسترده در این خصوص، وزارت مالیه این گروه گفت که این فقط در حد یک پیشنهاد بوده و کارمندان زن حق انتخاب را دارند.

XS
SM
MD
LG