قصرسفید از کانگرس امریکا خواست تا ۵۰۰ میلیون دالر را جهت تجهیز و آموزش اعضای انتخاب شدۀ مخالفین میانه رو مسلح سوریه تصویب کند.
کیتلِن هایدن، سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا، روز پنجشنبه گفت که این پول همچنان در راستای کمک به دفاع مردم سوریه، ثبات مناطق تحت کنترول شورشیان و رسیدگی به تهدیدات دهشت افگنان، به مصرف خواهد رسید.
هایدن گفت "در حالیکه هیچ راه حل نظامی برای بحران سوریه وجود ندارد، این مبلغ گام دیگری در راستای کمک به مردم سوریه و دفاع آنان علیه حملات رژیم بشارالاسد خواهد بود."
بارک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده ماه گذشته گفته بود که کشورش باید افراطی های را عقب براند که می خواهند در میان هرج و مرج های سوریه پناهگاه های امنی دریابند.
شورشیان سنی مذهب در سوریه، در میان قیام کنندگان افراطی سنی مذهب عراق، نفوذ پیدا کرده اند.
تهدید فراتر از سوریه و عراق
ایالات متحده، روز پنجشنبه در ملاقات با متحدین عمدۀ سنی مذهب امریکا در شرق میانه، روی چگونگی رسیدگی به آشوب رو به افزایش منطقه یی بحث کردند که عامل آن گروه شورشی سنی مذهب در عراق می باشد.
جان کری، وزیر خارجۀ ایالات متحده در پاریس گفت که تهدید گروه کشور اسلامی عراق و شام، فراتر از – سوریه و عراق – گسترش یافته و تمام کشور های شامل در نشست را تهدید می کند.
آقای کری که با همتای های اردنی، عربستان سعودی و امارات متحدۀ عرب صحبت می کند به یک سلسله موضوعات مهم به شمول مذاکرات هسته یی ایران و مذاکرات صلح متوقف شدۀ اسراییل – فلسطین نیز تماس گرفت.
گروه تندرو اسلام گرای "آی ایس آی ایس" پس از تصرف چند شهر عمدۀ عراق، اکنون بغداد را تهدید می کند
جنگ روان در سوریه که بیش از سه سال عمر دارد، میلیون سوری را بی خانمان کرده و آنان را به ترک منازل شان در داخل سوریه وادار نموده است.
میلیون ها سوری دیگر نیز که توانایی ترک آن کشور را داشتند، به کشور های همسایۀ سوریه پناه برده اند.
موانع در عملیات امدادرسانی
از سوی دیگر، رئیس ادارۀ بشردوستانۀ سازمان ملل، حکومت سوریه را به تحمیل "محدودیت ها و موانع خودسرانه" در برابر انتقال کمک ها و ممانعت اکمالات صحی حیاتی از مراکز به مناطق تحت کنترول مخالفین، متهم می کند.
والیری آموس، روز پنجشنبه به شورای امنیت گفت که برخی از گروه های مخالف نیز مرتکب حملات و تهدید شده و همکاری با کارمندان بشر دوستانه را رد کرده اند.
خانم آموس می گوید که رقم نیازمندان سوری که به کمک های بشرخواهانه نیاز دارند از یک میلیون در سال ۲۰۱۱ به ۱۰.۸ میلیون افزایش یافته که شامل ۴.۸ میلیون نفر در مناطق درگیر جنگ می باشد.
رئیس گروه بشردوستانۀ سازمان ملل از شورای امنیت خواست تا انتقال مواد امدادی را از سرحدات ترکیه، اردن و عراق تسهیل بخشند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد، در ماه فبروری، قطعنامۀ را به اتفاق آرا تصویب کرد که در آن از تمام جوانب درگیر در سوریه خواست دسترسی و انتقال مواد امداد رسانی را به گروه های امدادی تضمین کنند.
بشر جعفری، سفیر سوریه در سازمان ملل، گزارش آموس، رئیس ادارۀ بشردوستانۀ آن سازمان را رد کرده گفت که آن گزارش "کمی و کاستی های شگرفی" داشته و خانم آموس را تحت سوال قرار داده گفت که او چگونه به این رقم "بزرگ سوری های نیازمند" دست یافته است.
این گزارش بااستفاده از اسوشیتدپرس و صدای امریکا تهیه شده است.