هیلری کلنتن، کاندید حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری خواهان از بین بردن ابوبکر البغدادی، خلیفۀ خود خواندۀ گروه داعش شد.
خانم کلنتن از ایالات متحده خواست، همانگونه که اسامه بن لادن، رهبر پیشین القاعده را در سال ۲۰۱۱ در پاکستان از بین برد، "نابودی و محو" ابوبکر البغدادی، رهبر ارشد گروه داعش را نیز در "اولویت" قرار دهد.
وزیر پیشین خارجۀ ایالات متحده روز پنجشنبه در نیویارک گفت"از بین بردن بغدادی نیاز به تلاش های متمرکز در بلندترین سطح دارد. اما به باور من پیامی را می رساند که هیچکسی نمی تواند حملات مستقیمی را علیه ایالات متحده متوجه سازد یا هم سایرین را الهام بخشد و به سادگی فرار کند."
ابوبکر البغدادی، خلیفۀ خود خواندۀ گروه داعش است که ایالات متحده در ائتلاف بین المللی علیه آن گروه در عراق و سوریه مصروف جنگ می باشد.
این نامزد دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، در صحبت با خبرنگاران دونالدترمپ، اظهارات چهارشنبه شب دونالدترمپ، رقیب جمهوریخواه خود را در بارۀ جنرال های امریکایی به باد انتقاد گرفته گفت که به عنوان "قوماندان اعلی این کشور هرگز اجازه نخواهد داد تا عمده ترین ارزش های ایالات متحده از بین برده شود. بلکه از آنها دفاع خواهم کرد."
آقای ترمپ روز چهارشنبه گفته بود که جنرال های امریکایی در زمان رهبری بارک اوباما به "زباله ها" مبدل شده اند.
خانم کلنتن گفت که آقای ترمپ "یکبار دیگر ناکام شد و نشان داد که از لحاظ شخصیتی برای پست قوماندان اعلی ایالات متحده، شخص مناسبی نیست.
هلیری کلنتن، نامزد دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری گفت"او جنرال های امریکایی را زباله خواند. سخنان وی را شنیدید که گفت به سربازان ما امر می کند تا خانواده های دهشت افگنان را بکشند. او به نحوی از اقدامات غیرقانونی در برابر قوانین ما و قوانین جنگ دفاع می کند. خدا را شکر که قانون قویتری از خودکامگی های دونالد ترمپ در اردوی ما وجود دارد."
وزیرپیشین خارجۀ ایالات متحده اظهارات دونالدترمپ را که ادعا کرد ولادمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در مقایسه با بارک أوباما یک رهبر بهتری است "متعجب کننده و توهین آمیز به مردم ایالات متحده" عنوان کرد.
خانم کلنتن گفت "بسیار ترس آور" است به خاطریکه ترمپ به پوتین اجازه خواهد داد هر چه بخواهد انجام دهد و بعد به وی "دلیل و بهانه" بیآورد.
انتقاد ترمپ از جنرال های امریکایی
دونالدترمپ، نامزد بحث برانگیز جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری که تاکنون نتوانسته است حمایت بیشترین افراد سطوح رهبری حزب خود را در انتخابات به دست آورد در نشست چهارشنبه شب گفت که تحت رهبری بارک أوباما، سویۀ جنرال های امریکایی به سطح "زباله ها کاهش" یافته است و در پست هایی که تقرر یافته اند خجالت آور است.
آقای ترمپ گفت "به این فکر است که ممکن برخی از آن جنرال ها را از کار اخراج کند."
اما روز پنجشنبه، یکبار دیگر بر موقف خود در قبال جنگ عراق تاکید کرده گفت "هرگز طرفدار جنگ در عراق نبوده و نیستم."
این نامزد جمهوریخواه در مصاحبه یی گفت که پیش از آغاز جنگ عراق در مصاحبه یی گفته بودم که هنوز وقت جنگ نرسیده و مشکلات دیگری "چون مسایل اقتصادی در اولویت قرار دارد تا رفتن به جنگ."
هدف از آقای ترمپ، به نحوی انتقاد مستقیم از خانم کلنتن بود که یکی از طرفداران رفتن نیرو های امریکایی به جنگ عراق در سال ۲۰۰۱ بوده است.
مناظره های نامزدان دو حزب
آقای ترمپ و خانم کلنتن، تا انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده که قرار است به تاریخ هشتم ماه نومبر برگزار شود، تنها دو ماه وقت دارند.
برندۀ انتخابات جانشین بارک أوباما، رئیس جمهور فعلی ایالات متحده از حزب دموکرات خواهد شد.
قرار است نخستین مناظرۀ این دو نامزد انتخاباتی به تاریخ ۲۶ سپتمبر برگزار شود حالانکه دو مناظرۀ دیگر این نامزد ها در ماه اکتوبر زمان بندی شده است.
پیش از آنکه انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود، دو نامزد حزب عمدۀ دموکرات و جمهوریخواه سه بار باهم روی مسایل مختلف سیاسی، امنیتی، اقتصادی و جهانی به مناظره می پردازند حالانکه معاونین آنان تنها یکبار باهم رو به رو می گردند.
مفسرین سیاسی تاکید ورزیده اند که پیروزی و برتری نامزدها در مناظرات تلویزیونی که به گونۀ مستقیم در سرتاسر ایالات متحده به نشر می رسد، نقش عمدۀ در تعیین سرنوشت نامزد ها و کسب اعتماد رای دهندگان در انتخابات ریاست جمهوری خواهد داشت.
این گزارش با استفاده از صدای امریکا، اسوشیتدپرس و رویترز تهیه شده است.