لینک های دسترسی

Breaking News

ترمپ: فرمان اجرایی به معنی منع تمام مسلمانان نیست


فرمان اجرایی رئیس جمهور برای منع ورود مسلمانان مظاهرات گسترده یی را در پی داشته است.
فرمان اجرایی رئیس جمهور برای منع ورود مسلمانان مظاهرات گسترده یی را در پی داشته است.

دونالدترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده عصر شنبه در قصر سفید حین امضای سه فرمان اجرایی جدید گفت "فرمان اجرایی به معنی منع مسلمانان نیست."

آقای ترمپ به خبرنگاران در قصر سفید گفت "ما مسلمانان زیادی در امریکا داریم که با نیت خوبی کار می کنند."

یکی از فرامین اجرایی جدید شامل درخواست تهیۀ پیشنویس برای "نحوۀ شکست دادن داعش" می باشد.

دونالدترمپ، دو فرمان اجرایی را روز جمعه امضا کرده که در آن هرگونه ورود پناهجویان سوری را به ایالات متحده تا یک مدت زمان نامعلومی منع کرده است.

عصر جمعه آقای ترمپ فرمان اجرایی با عنوان "جلوگیری از ورود تروریست های تندروی اسلامی" را با حضور در وزارت دفاع آمریکا امضا کرد.

در یکی از آن دو فرمان اجرایی ورود پناهجویان به ایالات متحده امریکا محدودتر می شود و آقای ترمپ آن را "بررسی خیلی سختگیرانه تر" نامیده است.

فرمان رئیس جمهور ایالات متحده منبی بر منع ورود مهاجران از کشور های عمدتاً اسلامی به امریکا، با واکنش سطوح رهبری و مردم آن کشور ها مواجه شده است.

رئیس شورای پناهجویان ناروی می گوید، تصمیم دونالدترمپ مبنی بر منع ورود پناهجویان سوری به ایالات متحده، بی گناهانی را متضرر می سازد که از خشونت و جنگ فرار کرده اند.

جان ایگلاند، رئیس شورای پناهجویان ناروی گفت که این اقدام آقای ترمپ "امریکا را امن تر نمی سازد بلکه امریکا را کوچکتر و ظالم تر می سازد."

آقای ایگلاند می گوید که این تصمیم "ضربۀ مرگبار" به مفکورۀ مسوولیت بین المللی برای افرادی است که به خاطر آزار و اذیت از کشور هایشان فرار می کنند.

در میان کشور های مسلمان که مهاجران آنان نمی توانند تا 90 روز وارد ایالات متحده گردند، ایران، عراق، سومالیا، یمن، سودان و لیبیا نیز شامل است.

کمیتۀ بین المللی صلیب سرخ تعلیق برنامۀ اسکان مجدد پناهجویان ایالات متحده از سوی رئیس جمهور ترمپ را یک "تصمیم مضر و شتابزده" عنوان کرده است.

دیفید میلیباند، رئیس صلیب سرخ گفته است که "امریکا باید به ارزش های اصلی خود پابند بماند. امریکا باید به عنوان چراغ امید باقی بماند."

صلیب سرخ در اعلامیۀ خود اذعان داشته که روند بررسی سختگیرانۀ ایالات متحده برای پناهجویان از قبل شدیدتر شده است که شامل آزمایشات بیومتریک و تا ۳۶ ماه تحقیق توسط ۱۲تا ۱۵ ادارۀ حکومتی می باشد.

آقای میلیباند سابقۀ مهاجر پذیری ایالات متحده را ستوده و گفته است که اکنون زمانی آن نیست که ایالات متحده به این همه مردمی که آماده اند به وطن پرستان امریکایی مبدل گردند، پشت بگرداند."

مظاهرۀ مردم در بیرون ساختمان میدن هوایی کینیدی نیویارک
مظاهرۀ مردم در بیرون ساختمان میدن هوایی کینیدی نیویارک

پس از فرمان منع ورود مهاجران هفت کشور عمدتاً مسلمان نشین به ایالات متحده از سوی رئیس جمهور ترمپ، تعدادی از مهاجرانیکه شمار آنان به دوازده تن می رسید در میدان هوایی کینیدی نیویارک از سوی پولیس بازداشت شدند.

یکتن از آنان که با نیرو های امریکایی در عراق به عنوان ترجمان کار می کرد پس از ساعاتی رها گردید اما ۱۱ تن آنان تا کنون در بازداشت قرار دارند.

جمعی کثیری از مردم که تعداد آنان به چند صد نفر می رسد، در بیرون ساختمان میدان هوایی کینیدی نیویارک عصر شنبه جمع شده و خواهان رهایی آن افراد شدند.

از سوی دیگر، خطوط هوایی کشور های مختلف مهاجرینی آن کشور های را که شامل فهرست فرمان اجرایی می گردد، شامل پرواز نساخته اند.

مقامات میدان هوایی قاهره می گویند که پنج مهاجر عراقی یک خانواده که اجازۀ دخول به طیاره را جهت پرواز به نیویارک حاصل نکرده اند، به عراق بر خواهند گشت. قرار است آن افراد شنبه شب را در میدان هوایی قاهره سپری کرده و روز یکشنبه به اربیل عراق برگردند.

ادارۀ بین المللی مهاجرت می گوید که آن افراد شش تن بودند که یک شهروند یمن نیز شامل آنان بود و میدان هوایی را ترک کرده و به محل بودوباشش در قاهره برگشته است.

مقامات می گویند که اقدامات میدان هوایی قاهره به روز شنبه، نخستین عکس العمل پس از فرمان اجرایی رئیس جمهور ترمپ بوده است.

خط هوایی هالند نیز هفت مسافری را که قرار بود ذریعۀ آن شرکت هوایی به امریکا سفر کنند، شامل پرواز نساخته است. مانیل، سخنگوی دفتر مطبوعاتی کی ال ام می گوید "ما در انتقال آنان مشکلی نداریم اما ایالات متحده دیگر آنان را نمی پذیرد."

رشیف: یک پولیس سرحدی امریکایی حین بررسی اسناد
رشیف: یک پولیس سرحدی امریکایی حین بررسی اسناد

فرمان اجرایی دونالدترمپ در قبال منع ورود مسلمانان از هفت کشور اسلامی، واکنش های بین المللی را برانگیخته است.

صدراعظم کانادا با ارسال پیامی به پناهجویان، گفته است "کانادا شما را خواهد پذیرفت."

این پیام جستین ترودو، روز شنبه در صفحۀ تویترش در پاسخ به فرمان منع ورود مهاجران از سوی رئیس جمهور ترمپ نگاشته است "به آنانیکه از آزار و اذیت، دهشت و جنگ فرار می کنند می گویم که کانادا بدون درنظر داشت ایمان و باور هایتان استقبال می کند. تنوع نیرو و قدرت ما است. به کانادا خوش آمدید."

صدراعظم کانادا، پس از کسب پس صدارت آن کشور در أواخر 2015، از دخول 39 هزار پناهجوی سوری به آن کشور نظارت کرده است.

وزارت خارجۀ ایران مصمم است در اقدام تلافی جویانه علیه تصمیم دونالدترمپ رئیس جمهور امریکا، صدور ویزه به سیاحان امریکایی را محدود سازد.

رئیس جمهور ایران روز شنبه گفت که اکنون زمان آن رسیده تا دیوار ها را از میان برداریم نه اینکه دیوار های جدیدی اعمار کنیم.

حسن روحانی از هیچ کشور مشخصی نام نبرد اما اظهارات وی ساعاتی پس از فرمان اجرایی رئیس جمهور امریکا مبنی بر منع ورود مهاجران به امریکا صادر شد.

آقای روحانی گفت "امروز زمان ایجاد فاصله میان ملت ها نیست." رئیس جمهور ایران که در یک کنفرانس سیاحتی صحبت می کرد گفت آنانیکه در پی ساختن همچو دیوار ها اند "فرو ریزی چند سال پیش دیوار برلین را فراموش کرده اند."

رئیس جمهور فرانسه از رهبران اتحادیۀ اروپایی خواسته است تا علیه عوامگرایی، "جبهۀ متحدی" را تشکیل دهند.

وزیر خارجۀ آلمان اذعان داشته است که "عشق به همسایه" بخش کلیدی سنت دیرینۀ مسیحیان امریکایی است. صدراعظم ترکیه تاکید ورزیده است که این مسایل را نمی توان با "ایجاد دوار ها حل کرد."

اما بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسراییل از تصمیم دونالدترمپ مبنی بر اعمار دیوار در امتداد سرحد ایالات متحد هبا مکسیکو استقبال کرده آن را یک "مفکورۀ عالی" عنوان کرده است.

دارنده گان کارت اقامت دایمی از هفت کشور شامل فرمان، نمی توانند تا ۹۰ روز وارد امریکا گردند.
دارنده گان کارت اقامت دایمی از هفت کشور شامل فرمان، نمی توانند تا ۹۰ روز وارد امریکا گردند.

یک پولیس فدرال می گوید آنعده افرادی هفت کشور شامل منع ورود مهاجران که دارندۀ کارت اقامت یا "گرین کارت" اند و در حال حاضر بیرون از ایالات متحده به سر می برند نیز نمی توانند داخل امریکا گردند.

فرمان روز جمعۀ رئیس جمهور امریکا، شامل دارنده های کارت اقامت از هفت کشور عمدتاً مسلمان نشین می شود که برای 90 روز اجازۀ برگشت به امریکا را ندارند.

مقامات گفته اند که یک استثنا برای آنعده مهاجران و دارنده های کارت دایمی اقامت امریکا وجود دارد که ورود آنان به منافع امریکا است اما تاهنوز واضح نیست که این استثنا شامل کدام مسایل می گردد. این فرمان متوجه آنعده افرادی که دارندۀ کارت دایمی اقامت اند و در امریکا زندگی می کنند نمی شود.

براساس فرمان اجرایی رئیس جمهور ترمپ، با تطبیق و عملی شدن منع ورود مسلمانان از هفت کشور عمدتاً مسلمان نشین، ۱۳۴ میلیون نفر از کسب ویزه و استفاده از برنامه اسکان مجدد متاثر می گردد.

XS
SM
MD
LG