ائتلاف بین المللی به رهبری امریکا در عراق و سوریه گفته است که در نظر دارد تا یک نیروی سرحدی سی هزار نفری متشکل از شورشیان و کردها را در شمال شرق سوریه ایجاد کند. هدف از این کار، جلوگیری از سرازیر شدن مجدد تندروان داعش خوانده شده است.
اما این پلان، واکنش تند حکومت های سوریه، روسیه و ترکیه را برانگیخته و این سه کشور هشدار دادند که چنین کار، منتج به تجزیۀ سوریه خواهد شد.
حکومت سوریه این پلان را شدیداً تقبیح کرده و گفته است که دمشق اعضای این نیرو را "خاین" تلقی خواهد کرد.
ائتلاف بین المللی به رهبری امریکا که در برابر تندروان گروۀ دولت اسلامی یا داعش در سوریه و عراق میجنگند، دیروز اعلام کرد که به خاطر ایجاد یک نیروی سرحدی، با جنگجویان کرد و عرب کار میکند.
ائتلاف گفته است که این نیرو مسؤلیت جلوگیری از بروز مجدد گروۀ داعش را در ساحاتی خواهد داشت که توسط نیروهای دموکراتیک سوریه پاکسازی شده است.
در کنار حکومت سوریه، مسکو نیز گفته است که ایجاد یک زون مشخص برای شورشیان، بالاخره باعث تجزیۀ سوریه خواهد شد.
سرگی لاوروف، وزیر خارجۀ روسیه، گفت که چنین طرح، "یک موضوع جدی است که نگرانی در مورد موجودیت یک مسیر برای انقسام سوریه را به میان میاورد".
در عین حال، حکومت ترکیه نیز گفته است که "ایالات متحده با آتش بازی میکند". انقره به ملیشه های کردی که یک بخش از نیروی سرحدی ٣٠ هزار نفری خواهد بود، تروریست خطاب میکند و این در حالیست که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه به تازگی از آغاز یک عملیات در برابر این نیروها خبر داده است.
ائتلاف بین المللی ضد داعش گفته است در پلان دارند تا این نیروی ٣٠ هزار نفری در چند سال آینده ایجاد کنند. گفته شده است که نصف این قوه را جنگجویان سابق نیروهای دموکراتیک سوریه و نصف دیگر آن از افراد تازه استخدام، متشکل خواهد بود.