لینک های دسترسی

Breaking News

گفتگو های 'رک و صریح' امریکا و روسیه برای راه حل تنش اوکراین


ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، گفته است که قصد حملهٔ نظامی بر اوکراین را ندارد، اما استقرار قوای کشورش در مرز با اوکراین در برابر کشور "تهاجی" غرب یک امر ضرروی است
ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، گفته است که قصد حملهٔ نظامی بر اوکراین را ندارد، اما استقرار قوای کشورش در مرز با اوکراین در برابر کشور "تهاجی" غرب یک امر ضرروی است

مقام های ایالات متحده و روسیه روز دوشنبه ۱۰ جنوری (۲۰ جدی)‌ گفتگو های "رک و صریح" برای کاهش تنش میان واشنگتن و مسکو در ژینف داشتند.

جین ساکی،‌ سخنگوی قصر سفید، روز دوشنبه خطاب به ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، گفت که مسکو برای کاهش تنش در مرز اوکراین دو گزینه دارد:‌ مسیر دپلوماسی و یا هم مسیر افزایش تنش.

خانم ساکی گفت:‌ "ما با اطمینان امیدواریم که راه دپلوماسی مسیری باشد که آنها انتخاب خواهند کرد.''

گفتگو ها میان این دو قدرت بزرگ نظامی در حالی در ژینف صورت گرفته است که روسیه نزدیک به ۱۰۰ هزار نیروی خود را در امتداد مرز با اوکراین مستقر ساخته است.

جو بایدن، رییس جمهور امریکا، از رییس جمهور پوتین خواسته است تا قوای خود را از مرز اوکراین عقب بکشد.

در همین حال، قصر سفید با نشر چندین اعلامیه هشدار داده است که "اگر روسیه بر اوکراین حملهٔ نظامی کند،‌ ایالات متحده قاطعانه به آن پاسخ خواهد داد.''

پلان حمله بر اوکراین

شماری از مقام های غربی با ابراز نگرانی گفته اند که روسیه احتمالا بر اوکراین حملهٔ نظامی کند، ادعای که از سوی مقام های مسکو همواره رد شده است.

در آخرین مورد، سرگی ریابکوف،‌ معاون وزارت خارجهٔ روسیه، گفته است که به مقام های ایالات متحده "توضیح دادیم که نه قصد و نه پلان حمله بر اوکراین را داریم.''

این دپلومات ارشد روسیه پس از ختم گفتگو ها در ژینف به خبرنگاران گفت که "هیچ دلیلی برای ترس افزایش تنش در این مورد وجود ندارد."

نگرانی متقابل روسیه

قصر کرملین در مورد گسترش پیمان اتلانتیک شمالی به شمال اروپا نگران است و از ناتو خواسته است تا قوای خود را در اروپای شمالی و مرکزی کاهش دهد.

مسکو همچنین از ناتو خواسته است تا اوکراین را به عضویت این پیمان نظامی نپذیرد،‌ تقاضای که تا حال از سوی ایالات متحده پذیرفته نشده است.

اوکراین که بخشی از اتحادیه جماهیر شوروی سابق بود، از یک دهه به این سو خواهان عضویت ناتو را داشته است، تقاضای که با مخالفت مسکو مواجه شده است.

در عین حال، رییس جمهور پوتین گفته است که استقرار قوای نظامی کشورش در امتداد مرز با اوکراین "دفاع مشروع" در برابر کشور های "تهاجمی" غربی یک امر ضروری است، اما گفته است که پلان حمله بر اوکراین را ندارد.

اما جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع امریکا، روز دوشنبه گفت که ایالات متحده تغییری عمدهٔ را در مورد استقرار قوای روسی در امتداد مرز اوکراین مشاهده کرده است.

آقای کربی گفته است که اگر روسیه در مورد کاهش تنش جدی است،‌ شماری قوای خود را در مرز اوکراین کاهش بدهد.

گفتگو های روز دوشنبه در ژینف، نخستین دور از سه دور مذاکرات پلان شده برای این هفته است که ایالات متحده و روسیه را به میز گفتگو می کشاند.

دو دور دیگر گفتگو ها شامل ناتو در روز چهارشنبه در بروکسل، پایتخت بلجیم، و سازمان امنیت و همکاری اروپا است که قرار است روز پنجشنبه در ویانا، پایتخت اتریش، برگزار خواهد شد.

XS
SM
MD
LG