ایالات متحده روز پنجشنبه سوم جون (۱۳ جوزا) اعلام کرد که تا پایان ماه روان میلادی ۸۰ میلیون دوز واکسین کووید۱۹ را به کشورهای نیازمند مساعدت خواهد کرد.
براساس اظهارات مقامات امریکایی، افغانستان نیز شامل کشورهای است که از این کمکها مستفید خواهد شد.
مقامات امریكایی میگویند كه براساس یک برنامهٔ ویژه ۲۵ میلیون دوز این واکسینها به مناطق که بیشتر به واکسین نیاز دارند فرستاده خواهد شد.
از این تعداد، حدود هفت میلیون دوز به آسیا، از جمله به افغانستان، پاکستان، بنگله دیش، هند، سریلانکا، اندونیزیا، لاوس، مالیزیا، مالدیف، نیپال، پاپوا نیو گینی، جزایر اقیانوسآرام، فلیپین، تایوان، تایلند و ویتنام فرستاده خواهد شد.
این در حالی است که وزارت صحت عامۀ افغانستان میگوید که در یک شبانه روز گذشته، ۱۳۱۰ واقعۀ مثبت کووید۱۹ در این کشور ثبت شده است.
این وزارت روز جمعه گفت که در این مدت، ۳۶ بیمار کووید۱۹ در ۱۰ ولایت جان باخته اند که بیشتر آن در ولایت کابل بوده است.
بر اساس آخرین گزارش وزارت صحت، از آغاز شیوع کروناویرس تا اکنون، ۷۷هزار و ۹۶۳ نفر به بیماری کووید۱۹ مبتلا شده که از این میان، سههزار و ۱۰۴ نفر جان باخته اند.
افزون برآ ن حدود ۱۹ میلیون دوز این واکسینها از طریق برنامهٔ کوواکس ملل متحده به کشورهای مستحق توزیع خواهد شد.
این کشور ها شامل ارجنتاین، بولیویا، برازیل، کولمبیا، اکوادور، پاراگوای، پیرو، کوستاریکا، السلوادور، گواتیمالا، هاندوراس، هایتی، جمهوری دومینک و پاناما میباشد.
شش میلیون دوز دیگر این واکسین ها به کشورهای همسایه و متحدین ایالات متحده چون کانادا، کوسوو، مکسیکو، کوریایی جنوبی، اوکراین، نوار غزه، مصر، گرجستان، عراق و یمن فرستاده خواهد شد و کارمندان خط اول مبارزه با کروناویروس ملل متحد در اولولیت قرار خواهند داشت.
بر علاوه، پنج میلیون دوز واکسین در هماهنگی با اتحادیه افریقا به کشورهای افریقایی فرستاده خواهد شد.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده به خبرنگاران گفت که با به دسترس قرار گرفتن واکسین های بیشتر، این کمک ها ادامه خواهد یافت.