عبدالعزیز کاملوف، وزیر خارجۀ اوزبیکستان ایدۀ دریافت پول از کشورهای غربی در بدل پذیرش مهاجرین افغان را رد کرد.
آقای کاملوف روز سه شنبه ۱۶ نومبر (۲۵ عقرب) در جریان دیدار از بروکسل بدون اینکه از کشور مشخصی نام ببرد به خبرنگاران گفت: "برخی کشورها پیشنهاد میکنند که ما در بدل پذیرش هزاران هزار مهاجر [افغان] پول دریافت کنیم. یعنی چه؟ نمیتوانیم پی ببریم...ایتلاف نظامی که ۲۰ سال در افغانستان میجنگید، اکنون مسوولیت رسیدگی به وضعیت افغانستان را دارد."
پس از مسلط شدن طالبان در افغانستان، هزاران شهروند افغان در تلاش بیرون شدن از کشورشان اند. در نخستین هفتهها پس از فروپاشی حکومت پیشین افغانستان، هزاران نفر در بنادر مرزی شمال آن کشور به شمول حیرتان صف کشیده بودند تا به کشورهای آسیای مرکزی به شمول اوزبیکستان فرار کنند.
وزیر خارجۀ اوزبیکستان همچنین گفت که کشورش در نظر دارد تا با طالبان از در تعامل پیش آید. او گفت: "طالبان اکنون قدرت بزرگ در افغانستان اند. طالبان بخشی از جامعۀ افغانستان اند. طالبان هرگز حملات را فراتر از مرزهای افغانستان سازماندهی نکردند. یک مثالی هم نمیتوان داد که طالبان حملات دهشت افگنی را بر آسیای مرکزی، اروپا، ایالات متحده یا جنوب آسیا و یا هم جای دیگر سازماندهی کرده باشند."
در چند سال اخیر، اوزبیکستان سهم فعالی در روند مصالحۀ افغانستان داشته و چندین بار نشستهایی را در مورد افغانستان میزبانی کرده و افزون بر آن مقامهای آن کشور چندین بار با طالبان دیدار کرده اند.
یک ماه پیش یک هیات طالبان به رهبری عبدالسلام حنفی، معاون رییس الوزرای کابینۀ طالبان به اوزبیکستان رفت و با مقامهای آن کشور به شمول آقای کاملوف دیدار کرد.
پیشتر از آن، عبدالعزیز کاملوف به کابل سفر کرده و در دیدار با مقامهای کابینۀ سرپرست طالبان در مورد پروژههای بزرگ اقتصادی میان کابل و تاشکند به ویژه انتقال برق، خط آهن، و بازسازی میدان هوایی مزار شریف صحبت کردند.
مقامهای اوزبیکستانی در دهۀ ۱۹۹۰ میلادی، زمانیکه طالبان ولایتهای شمالی افغانستان را تصرف کردند، نیز به مهاجرین افغان اجازۀ ورود به اوزبیکستان را ندادند.