پس از شیوع کروناویروس در زمستان سال گذشته در چین، امیدواریهایی وجود دارد که با گرم شدن هوا، این ویروس رو به زوال خواهد نهاد.
اکنون که در کشورهای واقع در نیم کرۀ شمالی فصل گرما فرا رسیده است، متخصصین میگویند که تاثیرات اندک گرم شدن هوا را بر گسترش کروناویروس مشاهده کرده اند.
متخصصین میگویند که فصل گرما گسترش این همهگیری را کند خواهد ساخت، ولی متوقف نخواهد کرد.
تاثیرات آب و هوا در دانستن این موضوع کمک خواهد کرد که چرا در کشورهای مناطق استوایی واقعات کروناویروس کمتر بوده است.
این نوع ویروسها که سرماخوردگی و انفلوانزا نیز شامل این خانواده است، در هوای سرد، زمانی که سطح رطوبت پایین است به سرعت در هوا حرکت میکند و گسترش مییابد. اما در گرما، زمانی که سطح رطوبت بلند میرود، از سرعت ذرات انتقال دهندهٔ ویروس کاسته میشود.
کرستوفر موری، از بخش صحی پوهنتون واشنگتن میگوید: "با بلند رفتن هر درجهٔ حرارت، سرعت انتقال ویروس در حدود دو در صد کاهش مییابد که این تجربه تاثیرات بزرگی را نشان نمیدهد."
براساس یک مطالعهٔ دیگر، سرعت گسترش کرونایروس ممکن در بلندترین درجه حرارت کشورهایی با اقلیم استوایی مانند نایجریا از ۲۵ تا ۴۰ در صد کاهش یابد.
با آنهم گسترش ویروس توقف نخواهد یافت، زیرا سنگاپور که اقلیم استوایی دارد، در روز های گذشته به گونه اوسط روزانه از ۷۰۰ تا ۸۰۰ مورد کووید۱۹ را گزارش داده است.
با این حال، متخصصین میگویند که تا حال صد در صد اطمینان حاصل نشده است که آیا گرمای هوا باعث کندی یا توقف این ویروس خواهد شد یا نه زیرا دانشمندان در این خصوص نظریات مختلفی ارایه میکنند.
دانشمندان میگویند که گرما فرصت کسب معلومات بیشتر در مورد کروناویروس را مساعد خواهد کرد.
کروناویروس برای نخستینبار در شهر ووهان ایالت هوبی چین شیوع یافت و به سرعت به همهگیری مرگبار مبدل شد.
بر اساس آمار پوهنتون جانس هاپکینز ایالات متحده تا صبح سهشنبه ۱۲ می (۲۳ ثور) بیش از چهار میلیون نفر در جهان به کووید۱۹ مبتلا شده و نزدیک به ۲۸۷ هزار نفر در اثر ابتلا به آن جان باخته اند.