در حالی که طالبان همواره هرگونه مذاکره با حکومت افغانستان را رد کرده و فقط به مذاکرات مستقیم با ایالات متحدۀ امریکا تاکید میورزند، نتایج یک نظرپرسی صدای امریکا نشان میدهد که گفتگوهای سه جانبۀ حکومت افغانستان، طالبان و امریکا میتواند گزینۀ مطلوب باشد.
در این نظرپرسی غیرعلمی که در وبسایت، فیسبوک و تویتر صدای امریکا به اشتراک گذاشته شد، در کمتر از ۲۴ ساعت بیشتر از چهار هزار کاربر شبکه های اجتماعی رای داد.
در این میان ۷۹ در صد رای دهنده گان (تا شام سه شنبه) به گزینۀ مذاکرات صلح میان نماینده گان حکومت افغانستان، امریکا و طالبان رای داد، هفت درصد به گزینۀ مذاکرات میان حکومت افغانستان و طالبان و ۱۴ درصد به گزینۀ مذاکرات میان امریکا و طالبان رای داد.
افزون بر شرکت در این نظرپرسی، خوانندگان صدای امریکا در پیوند با مذاکرات صلح افغانستان دیدگاهها و تبصرههای مختلفی را نوشته اند.
شاه ولی سلطانی نگاشته است "اگر کشور ما پیشرفته، قوی و دارای سرپوش درست میبود هرگز در بارۀ مردم و وطن ما کشور های بیگانه تصمیم و فیصله نمینمودند ... حالا خود مردم و وطن را به این حالت رسانیدیم، مجبور هستیم تا تصمیم و فیصله آنها را در قسمت وطن ومردم بپزیریم".
نصرت الله بیک، یکی دیگر از کاربران فیسبوک که ظاهراً از جنگ خسته به نظر میرسد نوشته است "فقط صلح میخواهیم، بس!"
یعقوب خان افضلی با اشاره به نفوذ پاکستان بر گروه طالبان نوشته است " اصلا مذاکرات صلح بین پاکستان و افعانستان باید صورت بگیرد".
اجمل صلاح، کاربر دیگر فیسبوک نوشته است "بازیگران اصلی امریکا و طالبان استند، پس (مذاکرات) باید بین طالبان و امریکا باشد".
حسیب الله بیگزاد تبصره کرده است "زمانی صلح در افغانستان خواهد آمد که کشورهای ایران، روسیه، پاکستان، اروپا و امریکا باهم اتفاق نظر نمایند. فرضا یکی از کشور ها ناراض باشد صلح آمدنی نیست چون در افغانستان تنها طالب پاکستانی نیست تمام کشور ها افراد وابسته به گروه غیر انسانی در افغانستان دارند".
این نظرپرسی همزمان با نشست نمایندگان گروه طالبان با زلمی خلیلزاد، مشاور ارشد وزارت خارجۀ ایالات متحده در امور مصالحۀ افغانستان در امارات متحدۀ عربی نشر شده است، نشستی که در آن امریکا خواستار آتش بس شش ماهه و طالبان خواهان ایجاد حکومت موقت در افغانستان شده اند.
یک روز پیش از نشست نمایندگان طالبان و امریکا، هیأت حکومت افغانستان با نمایندگان پاکستان، امریکا، عربستان سعودی و امارات متحدۀ عربی در شهر ابوظبی ملاقات داشتند.