سازمان جهانی صحت گروهی از متخصصین را روز سه شنبه ۱۱ فبروری (۲۲دلو) گرد هم جمع کرده است تا پروسه تولید مواد آزمایش لابراتواری، دوا و واکسین برای کروناویروس را سرعت ببخشند.
خبررسانی اسوشتیدپرس گزارش داده است که سازمان جهانی صحت میکوشد تا هر چه زودتر با ساختن دوا و واکسین، شیوع این ویروس را که از چین منشا گرفته و تا حال به بیش از ۲۴ کشور گسترش یافته است، کاهش دهد.
کروناویروس در اواخر سال گذشته میلادی در شهر ووهان چین شیوع یافت و تا حال دوا یا واکسین مشخص برای این ویروس وجود ندارد. آزمایشهای تشخیصی توسط چندین لابراتوار ساخته شده است، اما مواد آزمایش لابراتواری که به سرعت ابتلا به این ویروس را تشخیص کند، تا هنوز در دسترس نیست.
تدروس ادانوم گیبریسوس، رییس عمومی سازمان جهانی صحت گفت:"باور نمیشود که ویروسی که تا دو ماه پیش در باره آن هیچ چیزی نمیدانستیم، حالا توجه رسانه ها، بازارهای تجارتی و حتا سیاستمداران را به خود جلب کرده است".
آقای گیبریسوس افزود که هنوز هم پرسشهای زاد حیاتی و بیجواب در باره کروناویروس وجود دارد.او گفت: "برای مقابله با شیوع این ویروس باید بدانیم که از کدام حیوان (به انسان) سرایت کرده، دقیقاً به چه شکل بین انسانها سرایت میکند و چطور میتوان مبتلایان این مرض را تداوی کرد".
این جلسۀ دو روزه به روز چارشنبه به پایان خواهد رسید. متخصصین میگویند که شاید ماهها و حتا سالها را در بر گیرد تا یک دوا یا واکسین تایید شده برای کروناویروس تولید شود.
آمار نشان میدهد که کروناویروس تا حال حدود ۴۲۰۰۰ نفر را مصاب و ۱۰۰۷ نفر را از بین برده است. حدود ۹۹ فیصد واقعات در چین بوده ولی ۲۴ کشور دیگر نیز ۳۹۳ واقعه را گزارش داده اند که از جمله تنها یک نفر در نتیجه مبتلا شدن به این ویروس در فلیپین در گذشته است.
در همین حال حدود ۶۰ میلیون نفر در ساحات مرکزی چین، به دستور دولت به خاطر جلوگیری از سرایت ویروس، در قرنطین به سر میبرند.