سازمان جهانی صحت روز جمعه ۲۲ نومبر (دوم قوس) گفت که از آغاز جنگ اسراییل در نوار غزه که در پی حملات هفتم اکتوبر گروه حماس راهاندازی شد، تا حالا ۲۲۶ کارمند صحی در لبنان کشته شدهاند.
این سازمان گفته است که به صورت عموم در ۱۳ ماه گذشته، درتنشهای مرزی میان اسراییل و حزبالله لبنان، به دلیل جنگ در غزه، ۱۸۷ حمله بر مراکز صحی لبنان ثبت شده است.
عبدالناصر ابوبکر، نمایندهٔ سازمان جهانی صحت در لبنان، از طریق لینک ویدیویی از بیروت، پایتخت لبنان، گفت: "بین هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ تا ۱۸ نومبر سال روان میلادی، مجموعاً ۲۲۶ نفر کشته و ۱۹۹ نفر دیگر زخمی داریم."
او گفت که تقریباً ۷۰ درصد این حملات از زمانی رخ داده است که تنش و تبادل آتش میان اسراییل و حزبالله لبنان، از ماه سپتمبر به اینسو، به جنگ تمامعیار تبدیل شد.
او با اشاره به وضعیت کنونی جنگ در لبنان گفت که "الگوی بسیار نهایت نگران کننده" است و تاکید کرد که "محروم ساختن غیرنظامیان از دسترسی به مراقبتهای نجات دهنده و هدف قرار دادن فراهمکنندگان خدمات صحی، نقض قوانین بین المللی بشردوستانه است."
ابوبکر گفت که جنگ در لبنان بیشترین تاثیر مخرب را بر خدمات صحی در آن کشور داشته است. او افزود:"یکی از ویژگیهای درگیری در لبنان این است که این جنگ تا چه اندازه برای مراقبتهای صحی ویرانگر بوده است." به گفتهٔ او، ۴۷ درصد از این حملات "کم از کم برای یک کارمند صحی یا بیمار کشنده بوده است" که بالاترین درصد در میان منازعهٔ جاری امروز است.
او به طور مقایسوی گفت که تنها ۱۳.۳ درصد از حملات به مراقبتهای صحی در جهان در همین مدت، پیامد مرگبار داشته است. ابوبکر افزود که آمار شامل مجموعهای از درگیریها از جمله اوکراین، سودان و سرزمینهای اشغالی فلسطین است.
این مقام سازمان جهانی صحت همچنین افزود که درصد بالای حملات مرگبار به خدمات درمانی در لبنان ممکن است به دلیل هدف قرار گرفتن تعداد بیشتری از امبولانسها باشد.
این جنگ یک ضربه شدیدی به سیستم مراقبتهای صحی لبنان وارد کرده است، کشوری که به دلیل بحرانهای شدید و پیچیدهٔ سالهای اخیر از قبل آسیب دیده است.
سازمان جهانی صحت هشدار داده است که از میان ۱۵۳ شفاخانه موجود در لبنان، ۱۵ شفاخانه یا فعالیت خود را متوقف کردهاند یا تنها بخشی از آن فعال است.
حنان بلخی، رییس منطقهای سازمان جهانی صحت برای منطقه شرق مدیترانه، گفته است: "حملات به مراقبتهای صحی در این مقیاس، به صورت ویژه سیستم صحی را در حالی فلج می کند که زندگی مردم بیشتر به آن وابسته است."
او افزود: "فراتر از تلفات جانی، مرگ کارکنان بخش صحی، از دست دادن سالها سرمایهگذاری و یک منبع حیاتی برای کشوری شکننده در آینده است."
گروه