سازمان جهانی صحت گزارش داده است که تطبیق واکسین کووید۱۹ انتشار کروناویروس به ویژه شکل دلتای آن را که اکنون در جهان شایع است، حدود ۴۰ درصد کاهش داده است.
تدروس ادهانوم گیبریسوس، رییس سازمان جهانی صحت گفت که کسانیکه واکسین شده اند باید این مفکوره را نداشته باشند که دیگر نیاز به رعایت تدابیر بهداشتی و پیشگیرانۀ کروناویروس ندارند.
آقای گیبریسوس تاکید کرد که کسانیکه به گونۀ کامل واکسین شده اند باید همه تدابیر بهداشتی را رعایت کنند تا نه خودشان به ویروس مبتلا شوند و نه هم آن را به دیگران انتقال دهند. او گفت: "واکسین نجات بخش است، اما از انتشار ویروس کاملاً جلوگیری نمیکند."
این مقام صحی سازمان ملل متحد گفت که پیش از شیوع شکل دلتای کروناویروس، واکسین سبب کاهش انتشار ویروس به حدود ۶۰ درصد شده بود، اما به گفتۀ وی اکنون این رقم به ۴۰ درصد کاهش یافته است.
او گفت: "اگر شما واکسین شده باشید، با خطر کمتر ابتلا به شکل شدید بیماری و مرگ ناشی از [کووید۱۹] مواجه استید، اما هنوز هم در معرض خطر ابتلا به ویروس قرار داشته و آن را به دیگران منتقل کرده میتوانید."
رییس سازمان جهانی صحت گفت که این بدان معنا است که ماسک پوشیده شود، فاصلۀ اجتماعی و فزیکی حفظ شود و از حضور در تجمعات بزرگ در فضای سربسته پرهیز شود.
آزمایشهای اخیر سازمان جهانی صحت نشان داده است که عامل ۹۹.۸ درصد موارد جدید ابتلا به کروناویروس شکل دلتای این ویروس بوده است.
ماریا وان کرکهوف، مسوول تیم تخنیکی مبارزه با کروناویروس در سازمان جهانی صحت گفت که تحقیقات اکنون جریان دارد که شکل دلتای کروناویروس چقدر خود را تغییر میدهد و آیا قادر خواهد بود که در مقابل معافیت ایجاد شده در برابر کروناویروس ایستادگی کند.
سازمان جهانی صحت همواره گفته است که واکسینهای موجود کووید۱۹ برای کاهش خطر ابتلا به شکل شدید بیماری، بستری شدن و مرگ است، تا اینکه از انتشار ویروس جلوگیر کند.
بر اساس آمار پوهنتون جانس هاپکینز ایالات متحده، تا روز پنجشنبه ۲۵ نومبر (چهارم قوس) شمار واقعات کووید۱۹ در جهان به ۲۶۰ میلیون رسیده و نزدیک به ۵.۲ میلیون نفر در اثر این بیماری در سرتاسر جهان جان باخته اند.