رییس سازمان جهانی صحت هشدار داده است که اگر کشورهای جهان در رفع محدودیتهای وضع شده برای جلوگیری از گسترش کروناویروس احتیاط به خرج ندهند، خطر برگشت به قرنطین آنان را تهدید خواهد کرد.
تدروس ادهانوم گیبریسوس روز چهارشنبه ششم می (۱۷ ثور) گفت: "اگر کشورها روند انتقال را با احتیاط کامل مدیریت نکنند و مرحلهوار به پیش نروند، خطر برگشت به قرنطین و انسداد بسیار واقعی است".
رییس سازمان جهانی صحت که به خاطر رسیدگی به همهگیری کروناویروس زیر انتقاد شدید است، در یک کنفرانس خبری ویدیویی بیان داشت که "ارزیابی بعد از عمل" را در مورد اقدامات این سازمان انجام خواهد داد اما گفت که نخست باید منتظر ماند تا این همهگیری فروکش کند.
او از عملکرد سازمان جهانی صحت در خصوص صدور هشدار به موقع از خطر ناشی از کروناویروس دفاع کرد و گفت که این سازمان در اوایل جنوری از احتمال انتقال این ویروس از انسان به انسان هشدار داده بود.
ایالات متحده، بزرگترین تمویل کنندۀ سازمان جهانی صحت، با این اتهام که این سازمان در جریان همهگیری کروناویروس "چین محور" عمل کرده است، مساعدتهای مالی خود را به این نهاد جهانی قطع کرده است.
مایک پمپیو، وزیر خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا گفته است که شواهدی در دست است که کروناویروس از یک لابراتوار شهر ووهان چین به بیرون سرایت کرده است، اما به گفتۀ وی سازمان جهانی صحت به گفتۀ مقامهای چینی بسنده کرده است که منشای این ویروس حیوان بوده است.
اما سازمان جهانی صحت گفته است که اگر امریکا در مورد ادعای خود سند و مدرکی دارد، باید آن را در اختیار آن سازمان قرار دهد.
برخی از کارشناسان صحی گفتهاند که کروناویروس برای بار نخست در یک بازار فروش گوشت و محصولات حیوانات وحشی در شهر ووهان از حیوان به انسان سرایت کرده است.
رییس سازمان جهانی صحت گفت که کشورها باید همین امروز بالای سیستمهای صحی خود سرمایه گذاری کنند تا فردا جان شهروندان شان را نجات دهند.
کروناویروس برای بار نخست در دسمبر سال گذشته در شهر ووهان، مرکز ولایت هوبی چین شایع و به سرعت به همهگیری مرگبار مبدل شد.
بر اساس آمار پوهنتون جانس هاپکینز ایالات متحده تا چاشت چهارشنبه ششم می بیش از سه میلیون و ۷۱۱هزار نفر در جهان به کووید۱۹ مبتلا شده و کم و بیش ۲۶۰ هزار نفر در اثر ابتلا به آن جان باخته اند.