قرار است مایک پنس، معاون تکت انتخاباتی دونالد ترمپ و کاملا هریس، معاون تکت انتخاباتی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ امریکا، شام چهارشنبه هفتم اکتوبر (۱۶ میزان) مناظره کنند.
ابتلای دونالد ترمپ، رییس جمهور ایالات متحده به کووید۱۹ اکنون توجه را بیشتر بر معاونان تکتهای انتخاباتی که نسبتاً جوانتراند، معطوف کرده است.
در مناظرۀ چهارشنبه شب آقای پنس ۶۱ ساله در حالی وارد مناظره میشود که دونالد ترمپ، رییس ۷۴ سالۀ وی در حال شفایابی از بیماری کشنده و ساری کووید۱۹ است؛ بیمارییکه بیشتر سالمندان را قربانی میگیرد.
همزمان با این، کاملا هریس ۵۵ ساله نیز به خاطر نگرانیهای مرتبط با سن رییس ۷۷ ساله اش، جو بایدن، در محراق قرار گرفته است.
تاد بلت، استاد پوهنتون جورج واشنگتن در مورد کارزار انتخاباتی امریکا گفت: "امسال وضعیت متفاوت است، نه تنها به خاطر کروناویروس، نه تنها به خاطر اینکه ممکن مناظرۀ دیگر میان نامزدان ریاست جمهوری برگزار نشود، بلکه به خاطر این واقعیت که دو فرد سالمندتر از ۷۰ سال را در راس تکتهای انتخاباتی داریم."
بر اساس قوانین ایالات متحده، در صورت درگذشت رییس جمهور و یا به هر دلیلی که رییس جمهور از قدرت کنار رانده شود یا کنار برود، معاون وی عهده دار سمت ریاست جمهوری میشود.
آقای بلت به صدای امریکا گفت: "میدانیم که از هر چهار رییس جمهور امریکا، یکی آن دورۀ تصدی خود را به پایان نرسانده است و این امر معاون رییس جمهور پنس و سناتور کاملا هریس را از رهگذر جانشین شدن در کرسی ریاست جمهوری بسیار مهم میسازد."
مناظرۀ هفتۀ گذشته میان آقای ترمپ و جوبایدن به خاطر "پرخاش و داد و بیداد بی وقفه" و "نداشتن محتوای واقعی" مورد انتقاد گسترده قرار گرفته و اینک توجه بیشتر به معاونان این دو رقیب انتخاباتی معطوف شده است.
شماری از کارشناسان سیاسی به این باور اند که مناظره میان آقای پنس و خانم هریس کمتر خصمانه خواهد بود و جنبۀ دیگر دو تکت انتخاباتی را نمایش خواهد داد.
کپری کافارو، پژوهشگر امور عامه در پوهنتون امریکایی واشنگتن دی سی ابتلای آقای ترمپ را به کووید۱۹ به گونۀ دیگری مینگرد. او به صدای امریکا گفت: "ناگهان، کووید۱۹ در قصر سفید شایع میشود و رییس جمهور به آن مبتلا میشود و پایش به شفاخانه کشانده میشود. این همه امریکاییها را وا میدارد تا در مورد نقش معاون رییس جمهور عمیقتر فکر کنند."
بر اساس نظرپرسیهای عامه، جو بایدن نسبت به دونالد ترمپ پیشتاز است و برخی کارشناسان میگویند که مناظرۀ پنس و هریس میتواند توازن را در مورد میزان حمایت رایدهندگان از دو نامزد تا حدی برقرار کند.
مایک پنس که رهبری نیروی کاری قصر سفید برای مقابله با کروناویروس را به عهده دارد، به خاطر میزان بلند ابتلا و تلفات ناشی از این همهگیری در امریکا با پرسشهای جدی مواجه خواهد شد.
بر اساس آمار پوهنتون جانس هاپکینز، شمار مبتلایان کووید۱۹ در ایالات متحده تا چاشت چهارشنبه هفتم اکتوبر به بیش از ۷.۵۱ میلیون نفر و مرگ و میر ناشی از آن به بیش از ۲۱۱ هزار نفر رسیده است.
آقای بلت میگوید که در مناظرۀ چهارشنبه شب احتمالاً آقای پنس به خاطر تظاهرات ضد نژادپرستی در شهرهای بزرگ امریکا، خانم هریس را که در گذشته سارنوال بود، اما در آستانۀ انتخابات از این تظاهرات حمایت کرده است، به چالش خواهد کشید.
به همین سان، خانم هریس نیز بر عملکرد حکومت آقای ترمپ و مایک پنس برای مهار کردن همهگیری کروناویروس خواهد تاخت. به گفتۀ آقای بلت، مقابل بودن خانم هریس با مایک پنس که عملیات بر ضد همهگیری را ریاست میکند، سبب خواهد شد تا خانم هریس، بدون آنکه به رییس جمهور ترمپ بتازد، عملیات رقیب خود، مایک پنس، را زیر باد انتقاد شدید بگیرد.
کمیسیون مناظرات انتخابات ریاست جمهوری امریکا به تقاضای ستاد انتخاباتی جو بایدن پاسخ مثبت داده و بین آقای پنس و خانم هریس به جای دو متر، چهار متر فاصله گذاشته است.
همچنین، در این مناظره، افزون بر کاملا هریس و آقای پنس، سوزان پیج، مجری مناظره در بین محفظههای شیشهای قرار خواهند داشت که دلیل آن تدابیر بیشتر برای جلوگیری از انتشار کروناویروس خوانده شده است.