زنان ماینروب افغان در ولایت بامیان میگویند که از چهار سال به اینسو هدف نجات جان هموطنان شان دهها حلقه ماین و مواد انفجاری را کشف و خنثی کرده اند.
در این ماموریت، دو تیم که شامل ۲۷ زن میشود در کنار مردها به همکاری موسسه ماینروبی اومر، مصروف کشف و خنثی سازی ماینها و مواد منفجرناشدهٔ چهار دهه جنگ افغانستان اند.
لایقه معرفت و فریضه محمدی، از زنان ماینروب استند که تلاش میکنند تا با کشف ماینها و مواد منفجر ناشدهٔ خفته در خاک، زندگی مردم را نجات دهند.
این دو بانوی ماینروب افغان خرسند اند که از این طریق مصدر خدمت به خانواده و مردم خود شده و جان هم وطنان شان را نجات میدهند.
این گروه ماینروبان زن چهار سال قبل به حمایت مالی سازمان ملل متحد آموزشهای مسلکی را فرا گرفتند. ماینروبی مسلک خطرناک است اما این شغل برای زنان دشوارتر به نظر میرسد.
شکیلا علیزاده، عضو تیم زنان ماینروب در موسسهٔ بشر دوستانهٔ اومر در بامیان میگوید: "خودم شخصاً و تمام زنانی که در پروسه کار میکنند تلاش میکنند که تمام افغانستان را عاری از ماین بسازند و صد درصد خوشحال هستیم که کار کنیم."
بقایای بمهای خوشهای و مواد انفجاری بیش از چهار دهه جنگ در افغانستان، هنوز از شهروندان این کشور قربانی میگیرد.
محمد خالد ملاخیل، آمر عملیاتی موسسهٔ ماینروبی اومر در بامیان میگوید که تنها در دو سال اخیر در ساحهٔ سرخ در مرکز شهر بامیان؛ زنان ماینروب در کنار تیمهای ماین روب این موسسه؛ ۵ حلقه ماین ضدتانک، ۱۰ حلقه ماین ضد پرسونل و ۲۱۰ سرگلولهٔ مواد انفجاری را کشف و خنثا کرده اند.
آقای ملاخیل میگوید:ٰ "دو تیم زنان ماینروب که در تشکیل خود داریم که به شکل منظم و با انرژی کامل، کار میکنند و نه تنها که در بامیان اینها آمادهٔ کار اند بلکه در سطح افغانستان و سایر کشورها نیز این زنان حاضر هستند که کار خطرناک ماینپاکی را پیش ببرند".
آمار دقیقی از اراضی آلوده با ماین و مواد منفجر ناشده در بامیان وجود ندارد؛ اما نهاد ماینروبی اومر در بامیان میگوید که از دوسال به اینسو در ولسوالیهای کهمرد، شیبر، یکاولنگ و مرکز شهر این ولایت؛ مساحت نزدیک به ۵۷ میلیون مترمربع زمین را شامل برنامۀ ماینروبی دارند که بیش از ۳۳ میلیون متر مربع آن از ماین و مواد منفجر ناشده پاک شده است.