تلویزیون سیانان به استناد تصاویر ماهوارهای گزارش داده است که چین، روسیه و ایالات متحده همگی در چند سال گذشته تاسیسات و تونلهای جدیدی را در پایگاههای آزمایش هستهای خود حفر و اعمار کرده اند.
این تصاویر ماهوارهای نشان میدهند که ساخت و ساز های جدید و رفت و آمد موترها در داخل و خارج پایگاههای آزمایش هستهای این سه کشور افزایش یافته است.
بر اساس گزارش روز جمعه سیانان، یک تحلیلگر برجسته در بخش مطالعات منع گسترش تسلیحات هستهای ''به طور انحصاری'' این تصاویر را به دست آورده و این تصاویر را روز جمعه ۲۲ سپتمبر ارایه کرده است.
رسانههای خبری از قول جفری لوییس، استاد در مرکز مطالعات منع گسترش جیمز مارتین در موسسه مطالعات بین المللی میدلبری، گزارش داده اند که "واقعاََ نشانههای زیادی موجود است'' که نشان میدهد که ''روسیه، چین و ایالات متحده ممکن است آزمایش هستهای را از سر بگیرند."
پس از آنکه پیمان منع جامع آزمایش هستهای به تاریخ ۱۰ سپتمبر ۱۹۹۶ میلادی امضا شد، هیچ یک از این سه کشور-ایالات متحده، روسیه و چین-آزمایش هستهای را انجام نداده اند.
لوییس افزود عملکرد ضعیف روسیه در جریان تهاجم نظامی آن کشور در اوکراین ممکن است روسیه را وا داشته باشد تا از سرگیری آزمایش تسلیحات هستهای خود را بار دیگر بررسی کند.
بر اساس گزارش سیانان، افزایش فعالیتهای روسیه، چین و ایالات متحده در پایگاههای آزمایش هستهای این کشورها در حالی صورت میگیرد که تنش میان این سه قدرت بزرگ هسته ای در چند دههٔ گذشته در بالاترین سطح خود رسیده است.
بر اساس معلومات فدارسیون دانشمندان امریکایی، از سال ۲۰۲۲ به اینسو، ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه کنترول حدود ۵۹۷۷ کلاهک هستهای را در دست دارد، در حالی که جو بایدن، رییس جمهور امریکا، ۵۴۲۸ کلاهک هستهای را کنترول میکند.
میعاد حدود ۱۵۰۰ کلاهک هستهای روسیه تکمیل شده است، اما احتمالاً هنوز هم سالم اند. بر اساس معلومات سازمان غیرانتفاعی "Bulletin Atomic Scientists" روسیه ۲۸۸۹ کلاهک هستهای را ذخیره کرده و حدود ۱۵۸۸ کلاهک هستهای استراتیژیک را به بهرهبرداری سپرده است.
روسیه همچنان ۸۱۲ کلاهک هستهای را در میزایلهای بالستیک مستقر در خشکه، حدود ۵۷۶ کلاهک دیگر را در میزایلهای بالستیک تحتالبحری و نزدیک به ۲۰۰ کلاهک دیگر را در پایگاههای طیارههای بمافگن جابجا کرده است.
ایالات متحده حدود ۱۶۴۴ کلاهک هستهای استراتیژیک را به بهره برداری سپرده است.
این مقدار کلاهکهای هستهای به این معنی است که روسیه و امریکا میتوانند چندین بار جهان را تخریب کنند.
در جریان جنگ سرد، اتحاد جماهیر شوروی در حدود ۴۰ هزار کلاهک هستهای را در اختیار داشت در حالی که شمار کلاهکهای هستهای امریکا در آن وقت به ۳۰ هزار میرسید.
ایالات متحده سال گذشته گفت که روسیه و چین نیروی هستهای شان را گسترش داده و عصریتر میسازند. از سوی دیگر، پوتین ادعا کرده است که معلوماتی را در دست دارد که نشان میدهد ایالات متحده انواع جدید تسلیحات هستهای را تولید میکند.
بر اساس معلومات "انجمن کنترول تسلیحات" پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱، تنها چند کشور معدود تسلیحات هستهای را آزمایش کردند. ایالات متحده در سال ۱۹۹۲، چین و فرانسه در سال ۱۹۹۶، هند و پاکستان در سال ۱۹۹۸ و کوریای شمالی برای بار آخر در سال ۲۰۱۷ سلاح هستهای را آزمایش کردند. روسیه برای بار اخیر در سال ۱۹۹۰ سلاح هستهای را آزمایش کرد.
بر اساس معلومات "فدراسیون دانشمندان امریکایی" چین در مجموع ۳۵۰ کلاهک، فرانسه ۲۹۰ کلاهک و بریتانیا ۲۲۵ کلاهک هستهای دارد.
گروه