مرکز حمایت از زنان ژورنالیست افغانستان با نشر منشور منع آزار و اذیت زنان خبرنگار گفت که باید رسانهها برای عاملان آزار و اذیت جنسی خبرنگاران زن، مجازات تعیین کند و کمیتههای مشخص با رعایت جندر در رسانهها برای رسیدگی به چنین مسایلی، ایجاد گردد.
فریده نیکزاد، مسؤول این مرکز گفت که با توجه به اصل شایسته سالاری باید حضور زنان در بخشهای رهبری و تصمیم گیری در رسانهها افزایش یابد.
خانم نیکزاد می گوید"براساس شایسته سالاری چطور بتوانیم اینها را دخیل بسازیم در بخش مدیریتی یا تصمیم گیری که حضور و مشارکت گسترده آنان، باعث دو مفاد میشود، حضور خانمها بیشتر فرصت میدهد برای پوشش مسایل مربوط به حقوق زنان و مربوط به حقوق بشر".
در این منشور از مسؤولان رسانهها خواسته شده تا در زمینۀ آگاهی دهی کارمندان شان، مبنی بر برخورد اخلاقی و مسلکی با کارمندان زن تلاش کنند.
مرکز حمایت از زنان ژورنالیست، از مسؤولان رسانهها و وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان خواست تا در زمینۀ تطبیق این منشور با این مرکز کمک کند.
سید آقا حسین فاضل سانچارکی، معین وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان گفت که این وزارت نیز مقرره یی را در زمینۀ برخورد برابر با بانوان خبرنگار، تهیه کرده است.
آقای سانچارکی علاوه کرد"خانمها باید از حقوق مساوی در کار رسانهیی با مردان برخوردار باشند و مسایل تقاعد شان، سفرهای شان در جاهای پر خطر، مسایل زنانهگی شان، مسایل زایمان و مسایل مختلف در این مقرره آمده که باید توسط رسانهها رعایت شود".
شماری از مسؤولان رسانهها، با امضای منشور نشر شده از سوی مرکز حمایت از زنان ژورنالیست، تعهد به تطبیق آن در دفاتر مربوطه ی شان کردند.
ویدا ساغری، فعال حقوق زن و خبرنگار گفت که خبرنگاران زن، مصؤونیت کاری ندارند و عمدأ در رهبری گماشته نمیشوند.
خانم ساغری علاوه کرد"رسانهها در افغانستان کاملأ مردانه است، مدیریتها در مجموع به مردان داده میشود، اختیارات برای مردان داده میشود".
بربنیاد سروی انجام شده از سوی مرکز حمایت از زنان ژورنالیست، در سراسر افغانستان یک هزار و ۶۹۴ زن در رسانهها کار میکنند که از این میان، 764 تن انان، مسکلی اند.
همچنان بربنیاد سرویهای انجام شده، در سالهای اخیر حضور زنان در رسانهها به دلیل ناامنی، مواجه شدن با خشونت کلامی و خشونت جنسی در دفاتر شان و در اجتماع، کاهش یافته است.