انجمن نابینایان ولایت بلخ میگوید که صدها فرد نابینا در این ولایت به دلیل نبود شیوههای معیاری آموزش، از درس خواندن و سوادآموزی محروم اند.
وزارت معارف افغانستان هنوز خط ویژه نابینایان (خط بریل) را وارد سیستم آموزشی این کشور نکرده و این مسله، از موانع جدی بر سر آموزش نابینایان تلقی میشود.
سید محمد یزدانپرست، سخنگوی انجمن نابینایان بلخ به صدای امریکا گفت که براساس آماری که در اختیار دارند، تنها حدود ۳۰ درصد نابینایان در آن ولایت به آموزش و حدود ۱۰ درصد دیگر به اشتغال دسترسی دارند.
آقای یزدان پرست گفت "براساس ارزیابی که در سال ۲۰۱۷ انجام شد در ولایت بلخ و شهر مزارشریف ۲۷۲۰ نابینا زندگی میکنند؛ اگر مجموعی فیصدی این افراد در نظر گرفته شود، ۷۰ درصد از نابینایان به آموزش و پرورش و ۹۰ درصد به شغل دسترسی ندارند. متباقی آنان بیکار و بیسواد هستند".
آقای یزدانپرست گفت که این آمار را از طریق یک پروژۀ تحقیقاتی که در شهر مزار شریف و ۶ ولسوالی ولایت بلخ انجام شد، بدست آورده اند.
همایون حکیمی، یکی از نابینایان در بلخ میگوید که نبود خط بریل در سیستم آموزشی افغانستان، فرصتها را برای آنها محدود کرده است.
به گفتۀ آقای حکیمی "خط بریل در معارف ترویج نشده، شاگردها از این روند خسته شده اند و از درس و تعلیم باز مانده اند. نابینایان با مشکلات مختلف از جمله نبود کتاب و عدم پذیرش نابینایان به عنوان شاگرد روبرو اند".
علی امیری، رئیس معارف بلخ در گفتگو با صدای امریکا میپذیرد که هنوز خط بریل در نصاب تعلیمی جا داده نشده و شیوههای آموزش معیاری نیز برای نابینایان وجود ندارد.
رئیس معارف ولایت بلخ گفت "نابینایان مشکلات زیادی برای فراگیری دارند. چالش بزرگ برای فراگیری نبود شیوههای استاندرد است که در مکاتب عمومی ما وجود ندارد".