علمای اسلامی در تاجیکستان گفته اند که استفاده از داروهای تقویتکنندۀ جنسی ممنوعیت دینی ندارد.
این اظهارات در جریان یک گفتگوی آنلاین اعضای مرکز اسلامی تاجیکستان با مردم عام مطرح شده است. یکی از علمای مربوط به این مرکز، در جواب سوالی گفت که استفاده از این داروها، تا زمانی که "تاثیرات مخرب" نداشته باشد، "پذیرفتنی است."
داروی وایگرا که امروز عمدتا برای مقابله با ناتوانیهای جنسی از آن استفاده میشود، حدود یک دهه پیش به بازار آمد.
این دارو، حالا در سراسر جهان استفاده میشود.
اگرچه تاجیکستان از قوانین سکولار پیروی میکند و شریعت اسلامی در آن کشور جایگاه واضح و تعریف شدهای در میان مردم ندارد، اما ابراز نظر ملاها و علمای دینی، از اعتبار خاصی در بین مردم برخوردار است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، تاجیکستان بدنبال تقریبا سه دهه پس از گرفتن استقلال خود از شوروی سابق، آرام آرام به ارزشهای اسلامی رو میآورد.
یک سخنگوی این مرکز به خبرگزاری فرانسه گفت که مردم معمولا سوالهایی راجع به "زندگی خانوادگی، نماز، و گاهی (سوالهایی) نظیر آنچه که سید جان مطرح کرد) میپرسند."
دولت تاجیکستان، اخیرا در تلاش برای اعمال کنترل به مراکز مذهبی، ملا امامهای را که آموزشهای دینی را در بیرون از کشور دریافت کرده بودند، از وظایفشان برکنار کرد و نیز محدودیتهایی را در مورد طول و اندازۀ ریشهایشان وضع کرد.
ولی همزمان، به آنها آموزشهای کمپیوتری فراهم کرد و از آنها خواست تا از جایگاه خود استفاده کرده و از جلب و جذب کاربران انترنت در تاجیکستان به قرائتهای تندروانۀ مذهبی که از سوی گروههای چون داعش تبلیغ میشود، جلوگیری کنند.