ده فارم پرورش ماهی در بلخ گشایش یافت

مسؤولین برنامه ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت در زون شمال افغانستان از بهره‌ برداری ۱۰ فارم پرورش ماهی خبر می‌دهند که با ظرفیت تولید ۱۰ تُن ماهی در سال فعال شده اند.

فهیم جباری، مسؤول پروژه ملی مالداری و باغداری ان ایچ ال پی وزارت زراعت افغانستان در زون شمال گفت که این فارم‌ها توانایی پرورش ماهی مورد نیاز این ولایت را دارند.

به گفتۀ آقای جباری، هر یک از این فارم‌ها ظرفیت پرورش هفت تا هشت تُن ماهی را در یک ماه دارد که به بازار عرضه خواهد شد.

جباری گفت "فارم های تجارتی ماهی های گرم‌آبی و کارب را ایجاد کردیم امروز ما نتیجه اش را دیدیم که از هر فارم هفت تا هشت تن ماهی تولید میشود در ساحه یک جریب زمین از لحاظ ا قتصادی یک نتیجه بسیار خوب است ".

در کنار ایجاد فارم‌های پرورش ماهی از سوی پروژه ملی مالداری و باغداری وزارت زراعت افغانستان زمینه کار برای باشندگان بلخ نیز فراهم شده است.

به گفتۀ فارم‌داران، هر فارم‌ ظرفیت پرورش تا شش‌هزار ماهی را در سال دارد.

گلاب الدین و لعل محمد از فارم‌داران ماهی در ولایت بلخ با ستایش از همکاری‌های این پروژه ملی از عواید پرورش و فروش ماهی ابراز خرسندی می‌کنند.

گلاب الدین گفت "ما در یک جریب زمین فارم جورکردیم تقریبا شش هزار دانه ماهی داریم عاید سالانه مه پنج تن است و سالانه ما هفت لک و هشت لک عواید داریم"

لعل محمد "قبلا ما یا گندم میکاردیم یا ترکاری یک کریت رومی قیمت که مصرف میکردیم را پوره نمیکرد این ماهی چیزی است که اگر پنج سال هم داخل حوض باند هرقدر که بماند عواید ما بیشتر شده می رود."

بر بنیاد معلومات ریاست زراعت بلخ، هم اکنون هژده فارم پرورش ماهی در این ولایت فعال است و احتمال می‌رود تا پنج‌سال آینده تولیدات ماهی، نیاز مردم این ولایت را مرفوع سازد.

ذبیح الله زوبین، سرپرست اداره زراعت، مالداری و آبیاری در بلخ گفت "ثبتی که از فارم های ماهی جورشده به هژده حوض میرسد که شصت هزار ماهی را در بر میگیرد که در مرحله عرضه رسیده است ضرورت بازار زیاد است ما هنوز هم ماهی را وارد می کنیم و بزودی بدنبال مرغ شاهد این خواهد بودیم که از لحاظ ماهی هم به خودکفایی برسیم "

وزارت زراعت افغانستان گفته است که باوجود ده هزار تُن ماهی، سالانه به ارزش سی میلیون دالر، ماهی وارد این کشور می‌شود و به تعداد دو هزار فارم پرورش ماهی در این کشور وجود دارد.