حمله به دو تانکر نفت‌کش در نزدیک تنگه هرمز

حمله روز پنجشنبه در نزدیک تنگه هرمز

وزارت تجارت جاپان می‌گوید، دو تانکری که در نزدیک تنگه هرمز مورد حمله قرار گرفته، حامل مواد "مربوط به جاپان" بوده است.

این تانکرهای نفت‌کش، همزمان با دیدار شینزو آبه، صدراعظم جاپان با آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران مورد حمله قرار گرفته است.

مقامات گفته اند که تمامی عمله حاضر در این تانکرها، بدون جراحتی نجات یافته اند.

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در واکنش به این حمله در صفحه تویتر خود نوشته که این حادثه "مشکوک" است، اما توضیح بیشتری نداده است.

تا حالا هیچ شخص یا گروهی مسوولیت این حمله را برعهده نگرفته و جزییاتی در مورد چگونگی وقوع این حادثه نیز در دست نیست.

در ماه‌های اخیر، در چندین مورد، تانکرهای نفت در خلیج فارس مورد حمله قرار گرفته است.

امریکا و شماری از کشورهای عربی، دولت ایران را به این حملات متهم کرده بودند؛ ادعایی که از سوی تهران رد شده است.

تنش های اخیر میان واشنگتن و تهران وضعیت را در منطقه تغییر داد تا حدی که واشنگتن افزون بر کشتی طیاره‌بردار ابراهام لینکن، بم‌افکن‌های بی-۵۲ و سایر تجهیزات نظامی را در شرق میانه مستقر کرد.

ایالات متحده می‌گوید که ایران حامی دهشت افگنی است، برنامه راکت‌های بالستیکی خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می‌دهد و عامل بی‌ثباتی در شرق میانه است.

دیدار صدراعظم جاپان با مقامات ایران

همزمان با این، آیت‌الله علی خامنه‌ای، هشدار داده است که اگرچه ایران خواستار دسترسی به سلاح هسته‌ای نیست، اما در صورتی که چنین تمایلی داشته باشد، "هیچ کاری از دست امریکا ساخته نخواهد بود."

این اظهارات در جریان دیدار او با شینزو آبه، صدراعظم جاپان مطرح شده که اخیرا در تلاشی برای کاهش تنش‌ها میان امریکا و ایران، به تهران رفته است.

با این حال، اظهارات مقامات ایرانی ظاهرا نشان می‌دهد که صدراعظم جاپان به هدف خود برای کاهش تنش‌ها نایل نشده است.

وزارت خارجه ایران، دیدار مقامات این کشور با صدراعظم جاپان را "همه‌جانبه و دوستانه" توصیف کرده است، اما رسانه‌های این کشور گزارش کرده اند که رهبر ایران به آقای آبه گفته است که هیچ تمایلی برای گفتگو با امریکا ندارد.