تظاهرات سراسری در لبنان که در اعتراض به "ناتوانی دولت" به حل بحران اقتصادی این کشور صورت گرفته، برای دومین روز ادامه یافته است.
این بزرگترین تظاهرات در لبنان از سال ۲۰۱۵ تا حالا است و ناظران باور دارند که گستردگی اعتراضها میتواند آن را به یک بحران سیاسی جدید برای لبنان تبدیل کند.
شماری از اعتراضکنندگان گفته اند که تا مقامات دولتی از وظایف شان کنار نرفته اند، به تظاهرات خود ادامه خواهند داد.
در حالی که تظاهرات تقریبا به تمام شهرها و ولایات لبنان گسترش یافته، مکاتب، بانکها و مراکز تجارتی این کشور مسدود مانده است.
صدها نفر تایرها را در مسیر شاهراهها به آتش کشیده اند و همچنین گزارش شده که راه منتهی به میدان هوایی بینالمللی بیروت نیز مسدود شده است.
لوریس عبید، یکی از معترضان به خبرگزاری اسوشیتد پرس گفت: "ما امروز اینجا آمده ایم تا حق خود را بخواهیم. کشور در فساد غرق است و ما از وضعیت به ستوه آمده ایم."
او افزود: "ما اینجا برای آیندۀ کودکان ما جمع شده ایم. ما هیچ آیندهای نداریم، هیچ فرصت کاری وجود ندارد، این غیرقابل قبول است. ما برای یک مدت طولانی سکوت کردیم، اما حالا زمان حرف زدن رسیده است."
اعتراضها شام روز پنجشنبه و بدنبال آن آغاز شد که دولت لبنان برنامههای جدید برای وضع مالیات را اعلام کرد. در برخی موارد، اعتراضها به خشونت کشیده شده و معترضان شیشههای ساختمانها را شکسته و برخی دکانها را به آتش کشیده اند.
به گزارش اسوشیتد پرس، دو کارگر اهل سوریه در نتیجه گیر ماندن در داخل دکانی که از سوی معترضان به آتش کشیده شده بود، جان دادند و دهها نفر دیگر نیز زخمی شده اند.
در برخی موارد، معترضان به سوی پولیس نیز با سنگ و بوتلهای آب حمله کرده اند. نیروهای امنیتی گفته اند که حداقل ۶۰ نفر از آنها در نتیجه خشونتهای معترضان زخمی شده اند.
تمویل کنندگان بینالمللی لبنان گفته اند که این کشور برای اینکه بتواند به قرضهها دسترسی پیدا کند، نخست باید اصلاحات اقتصادی را روی دست گیرد. نهادهای تمویل کننده ۱۱ میلیارد دالر برای لبنان تعهد کرده اند، اما تاکید دارند که شفافیت مصرف این پول باید تضمین شود.
با وجود مصرف دهها میلیارد دالر در لبنان پس از پایان جنگ داخلی پانزده ساله در سال ۱۹۹۰، هنوز زیربناهای این کشور ضعیف است و دولت در عرضۀ خدماتی چون تامین انرژی برق و آب رسانی به مردم با مشکل روبرو است.