بانک مرکزی افغانستان از ازسرگیری فعالیت برخی ماشینهای صرافی بانکها یا (ATM) در بخشهای از شهر کابل و برخی ولایات این کشور خبر داده است.
محمد صابر مومند، سخنگوی این بانک ناوقت روز پنجشنبه ۲۰ جنوری (۳۰ جدی) با فرستادن یک پیام ویدویی به خبرنگاران گفت که روند عادی سازی ماشینهای خودکار بانکی جریان دارد.
آقای مومند افزود که تا کنون ۳۶ ماشین صرافی بانکها در شهر کابل و دیگر شهرهای بزرگ این کشور دوباره فعال شده است.
سخنگوی بانک مرکزی افغانستان افزود: "این پروسه در حال حاضر ادامه دارد و تلاش صورت میگیرد که تا به گونۀ تدریجی سایر سایتها از بانکهای مخلتف در مرکز و ولایات فعال شوند."
او تاکید کرده است که بانک مرکزی افغانستان تلاش دارد تا سهولتهای بهتر بانکی را برای شهروندان این کشور مساعد کند.
با خروج قوای بینالمللی و قطع فوری حمایت مالی خارجی به دنبال تسلط طالبان بر افغانستان، اقتصاد این کشور با سقوط مواجه شده است؛ انکشافی که سیستمبانکی این کشور را تحت فشار قرار داده است.
سازمان ملل متحد به تاریخ ۲۲ نومبر (اول قوس) با نشر گزارشی خواستار اقدام فوری برای فعال نگهداشتن بانکهای افغانستان شد.
ملل متحد هشدار داد که تزیید عدم توانایی مردم در پرداختن قرضههای شان، کاهش سپردههای بانکی و کمبود نقدینگی ممکن سیستم مالی افغانستان را طی چند ماه با سقوط مواجه کند.
برنامهٔ انکشافی ملل متحد در این گزارش گفت که هزینه اقتصادی فروپاشی نظام بانکداری افغانستان و پیامدهای منفی آن بالای جامعه این کشور "بسیار بزرگ" خواهد بود.
این در حالی است که روز گذشته، بانک مرکزی افغانستان گفت که به سلسلۀ ادامۀ کمکهای بشری، روز گذشته ۳۲ میلیون دالر از طریق ملل متحد به کابل رسید.
بانک مرکزی افغانستان در اعلامیهای گفته است که این مقدار پول را روز گذشته از میدان هوایی کابل به بانک بینالمللی افغانستان انتقال داده است.
این پول در حالی به افغانستان رسیده است که جامعهٔ جهانی و موسسات کمکرسانی از طریق حکومت طالبان نه، بلکه به گونهٔ مستقیم از طریق سازمانهای خیریه و ادارات ملل متحد با نیازمندان در افغانستان کمک میکنند.