جنرال میلی: نام نیروی قدس ایران نباید از فهرست سازمان‌های دهشت‌افگنی حذف شود

نیروهای سپاه پاسداران ایران

لوی درستیز عمومی قوای مسلح امریکا امروز هفتم اپریل (۱۸ حمل) گفت که نیروی قدس سپاه پاسداران ایران یک سازمان دهشت‌افگنی است و نباید از فهرست سازمان های تروریستی خارجی ایالات متحده حذف شود.

این در حالی است که ایران در مجموع، حذف سپاه پاسداران از این فهرست را یکی از شرایط احیای توافقنامهٔ هسته‌ای سال ۲۰۱۵ عنوان کرده است، توافقنامهٔ که تهران را از دست‌یابی به قابلیت تسلیحات هسته‌ای باز می‌دارد.

جنرال مارک میلی در نشست استماعیهٔ‌ کانگرس ایالات متحده گفت که به نظر شخصی او، این شرط ایران نباید برآورده شود و نام نیروی قدس نباید از این فهرست امریکا حذف شود.

با آن‌هم این نظامی ارشد امریکایی واضح نکرد که آیا او بدیلی را پیشنهاد می‌کند که نیروی قدس در این فهرست نگهداشته شود و نام متباقی سپاه پاسداران حذف شود یا نه.

دونالد ترمپ، رییس جمهور پیشین ایالات متحده، در سال ۲۰۱۸ به صورت یک‌جانبه از توافقنامهٔ هسته‌ای با ایران بیرون شد و تعزیرات شدید اقتصادی را یک بار دیگر بر آن کشور وضع کرد و یک سال بعد از آن سپاه پاسداران ایران را شامل فهرست سازمان‌‌های دهشت‌افگنی خارجی کرد.

اما جو بایدن،‌ رییس جمهور کنونی ایالات متحده، در تلاش احیای این توافقنامه است و هیات تقریباَََ از یک سال به این سو به گونهٔ غیرمستقیم در ویانا،‌ پایتخت اتریش، با ایران مصروف مذاکرات بوده است.

با آن‌هم، مذاکرات در ماه گذشته پس از آن متوقف شد که روی موضوعات متعدد نهایی توافق صورت نگرفت، به شمول حذف نام سپاه پاسداران از فهرست سازمان‌های دهشت‌افگنی خارجی.

مذاکرات هسته‌ای با ایران توسط وزارت خارجهٔ ایالات متحده به پیش برده می‌شود و فهرست سازمان‌های دهشت‌افگنی‌ خارجی نیز توسط همین وزارت تهیه شده است؛ مذاکراتی که جنرال میلی و وزارت دفاع امریکا در آن دخالت مستقیم ندارند.

وزارت خارجهٔ ایالات متحده در بیانیه‌ای که نام این قوا را درج ساز‌مان‌های دهشت‌افگنی کرد نگاشته است: "سپاه پاسداران ایران – بیشتر به طور برجسته از طریق نیروی قدس – نقش بزرگی در میان سایر عمال ایرانی در هدایت و انجام کمپاین‌های تروریستی در جهان دارد."

این وزارت مشخصاً به اقدامات نیروی قدس اشاره کرده است،‌ به شمول تلاش بم‌گذاری و ترور در داخل ایالات متحده و سایر کشورها.

مقامات امریکایی به گونهٔ خصوصی گفته اند که حذف نام این قوا از این فهرست تاثیر زیادی نخواهد داشت زیرا سپاه پاسداران ایران زیر فهرست طولانی تعزیرات اقتصادی و سیاسی باقی می‌ماند.