پوهنتون آسیایی برای زنان مستقر در بنگلهدیش با نشر اعلامیهای گفته است که صدها بورس تحصیلی را برای زنان افغان در مقطعهای لسانس و ماستری ارایه میکند.
کمال احمد، بنیانگذار این پوهنتون در جریان سفر چهارروزهاش به کابل پس از ملاقات با سرپرست وزارت معارف، سرپرست وزارت تحصیلات عالی، رییس پوهنتون کابل و سایر مقامات حکومت طالبان، فراهم آوری این بورسها را پیشکش کرده است، اما در اعلامیۀ این پوهنتون در مورد شمار دقیق این بورسها معلومات ارایه نشده است.
پوهنتون آسیایی برای زنان که در شهر چیتاگونگ بنگلهدیش موقعیت دارد، گفته است که آقای احمد ضمناً کمکهای مواد اولیۀ طبی به شفاخانههای کابل را که از سوی مقامات طالبان تقاضا شده بود به شیر محمد عباس ستانکزی، معاون وزارت خارجۀ طالبان اهدا کرده است.
کمال احمد همچنان پیشنهاد کرده است که برای پیشبرد نصاب تعلیمی ملی افغانستان، برنامۀ آزمایشی دروس دورۀ متوسطه و لیسه را برای دختران افغان توسط محصلین افغانی که در این پوهنتون مصروف تحصیل اند، راه اندازی کند؛ پیشنهادی که جانب طالبان خواستار ارایه پیشنهاد رسمی در این خصوص شده است.
اما گروه طالبان تا اکنون در رابطه به پذیرفتن و چگونگی توزیع آن به زنان افغان اظهار نظر نکرده اند.
گر چه شیر محمد ستانکزی خواستار بازگشایی مکاتب دختران در افغانستان شده است اما حکومت طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان در ماه اگست سال گذشته دروازههای مکاتب متوسطه و لیسه را به روز دختران مسدود نگهداشته اند و به زنان بدون همراه محرم، اجازه سفر نیز نمیدهند.
جامعۀ جهانی، به شمول سازمان ملل متحد و سایر سازمان های مدافع حقوق بشر و حقوق زنان از این گروه به کرات خواسته اند تا زنان و دختران را از حق دسترسی به کار و آموزش محروم نکنند.
برخی از تحلیلگران از عدم واکنش جدی جهانی در این خصوص انتقاد کرده و میگویند که جدی نبودن جامعهٔ جهانی سبب مسدود ماندن مکاتب دختران در افغانستان شده است.
هیدر بار، معاون بخش زنان در دیده بان حقوق بشر به صدای امریکا گفت: "ما از واکنش جهانی بی نهایت متاسفیم که با تقبیح گسترده و اعلامیه ها همراه بود اما نه با یک طرح واحد".
در حال حاضر، در حدود ۱۷۰ زن افغان از طریق بورسهای کامل تحصیلی در پوهنتون آسیایی زنان در بنگلهدیش مصروف فراگیری آموزش اند.