عتیق رحیمی، کارگردان افغان داور جشنوارۀ سینمایی کن شد

عتیق رحیمی، تا کنون برندۀ جوایز متعدد ادبی و سینمایی شده است.

عتیق رحیمی، نویسنده و کارگردان فرانسوی افغان تبار به عنوان یکی از داوران ۷۶مین دور جشنواره سینمایی کن فرانسه انتخاب شده است.

در این جشنواره ، که از ۱۶ تا ۲۷ماه می ادامه دارد، ۲۱ فلم از سراسر جهان، برای به دست آوردن جایزه "نخل طلایی" که معتبر ترین جایزۀ این جشنواره است، به رقابت می‌پردازد.

عتیق رحیمی به صدای امریکا گفت که در طول زندگیش بارها به عنوان عضو هیات داوران جشنواره‌های سینمایی انتخاب شده، اما افزود که انتخاب وی به عنوان عضو هیات داوران جشنواره کن - که یکی از چهار جشنواره مهم سینمایی جهان است، برایش بسیار با ارزش است.

او در سال ۲۰۰۴ برای اولین بار با کارگردانی فلم هنری "خاکستر و خاک" که از کتابش به همین نام اقتباس شده بود، در بخش "نوع نگاه" جشنواره کن راه یافت.

رحیمی در برنامۀ روایت امروز رادیو آشنا صدای امریکا گفت که در این جشنواره گارگردانان مشهوری حضور دارند که او سینما را از طریق آثار همین هنرمندان آموخته است و حال جالب اینجاست که با اعضای هیات داوران، فلم‌های آنان را به داوری می نشیند.


عتیق رحیمی، کارگردان و نویسندۀ مشهور است که کتاب‌هایش به بیش از ۲۰ زبان ترجمه شده و فلم‌هایش در جشنواره‌های سینمایی کشورهای مختلف روی پرده رفت.

کتاب "سنگ صبور" عتیق رحیمی در سال ۲۰۰۸ برنده جایزه گنکور، معتبر ترین جایزه ادبی فرانسه شد که بعدتر فلمی به اقتباس از این کتابش کارگردانی کرد.

فلم "خاکستر و خاک" و "بانوی نیل" عتیق رحیمی، افزون بر دریافت جایزه در جشنوارۀ سینمایی کن، در فستیوال برلین نیز جوایزی را از آن خود ساخت.

این مطلب مرتبط را نیز بخوانید بانوی نیل؛ روایتی از جنگ داخلی و نسل کشی رواندا

از مشهور ترین کتاب‌های عتیق رحیمی می‌توان از نفرین به داستایوفسکی، گردش قلم، سقاها نام برد. تازه‌ترین کار رحیمی نوشته اپرای "خسرو و شیرین" است که به نام "شیرین" در ماه می سال گذشته در اپرای شهر لیون به نمایش گذاشته شد.

عتیق رحیمی پس از اشغال افغانستان توسط قشون سرخ اتحاد جماهیر شوروی، به فرانسه پناهنده شد و تحصیلات عالی خود را در رشتۀ هنر و سینما تا مقطع ماستری در دانشگاه‌ "روان" تکمیل کرده و دوکتورای خود را از دانشگاه "سوربن" به دست آورد.