در حملهٔ شورشیان اسلام‌گرا نه سرباز سوریه و سه شورشی کشته شدند-ناظران حقوق بشر

یک ناظر حقوق بشر مستقر در بریتانیا روز جمعه اول سپتمبر (۱۰ سنبله) گفت که در نتیجهٔ دومین حملهٔ تندروان اسلام‌گر بر مواضع نیروهای حکومت سوریه واقع در شمال‌غرب ‌آن کشور، نه سرباز سوری و سه شورشی اسلام‌گرا کشته شدند.

رامی عبدالرحمان، رییس دیدبان حقوق بشر سوریه مستقر در بریتانیا،‌ گفته است که جنگجویان گروه حیات تحریر الشام که بر آخرین پایگاه اصلی شورشیان سوریه تسلط دارد، بر مواضع اردوی سوریه واقع در شمال ولایت لاذقیه که بیشتر زیر کنترول شورشیان قرار دارد، نفوذ کرده است.

این ناظر حقوق بشر سوریه همچنین گفته است که ۱۲ سرباز سوری و دو جنگجوی گروه حیات تحریر الشام در جریان درگیری زخمی شدند.

در کمین روز جمعه بر ضد نیروهای حکومت بشارالاسد،‌ گروه انصار توحید و حزب اسلامی ترکستان نیز دخیل بودند. این حمله در ولایت ادلب رخ داده است.

گروه "حیات تحریر الشام" وابسته به شبکهٔ القاعده است که بخش‌هایی از ولایت ادلب و همچنین بخش‌هایی از ولایت‌های مجاور آن به شمول لاذقیه، حما و حلب را کنترول می کند.

پیش از این،‌ بر اساس گزارش دیدبان حقوق بشر سوریه مستقر در بریتانیا،‌ در حملات هوایی روسیه که به تاریخ ۲۶ آگست بر آخرین پایگاه گروه حیات تحریر الشام در شمال سوریه صورت گرفت،‌۱۳ شورشی ضد دمشق کشته شدند.

رییس دیدبان حقوق بشر سوریه مستقر در بریتانیا،‌ گفته است که در این حملات هوایی روسیه دست کم ۱۳ جنگجوی سوری و غیر سوری" از گروه جهادی حیات تحریر الشام کشته شدند.

بر اساس این گزارش، در این حملات هوایی چندین جنگجوی دیگر زخمی شده اند و وضعیت شماری از آنان وخیم است. دیدبان حقوق بشر سوریه مستقر در بریتانیا پیش از این، شمار کشته شدگان را هشت نفر گزارش داده بود.

آتش بس در سال ۲۰۲۰ به وساطت مسکو، متحد نزدیک دمشق، و شورشیان مورد حمایت ترکیه در شمال‌غرب سوریه صورت گرفت و به طور گسترده عملی نیز شد، با آنهم، درگیری‌ها هر از گاهی میان جناح‌های متخاصم صورت می‌گیرد.

جنگ سوریه پس از آن در سال ۲۰۱۱ میلادی آغاز شد که حکومت بشارالاسد، رییس جمهور آن کشور، تظاهرات مسالمت‌آمیز ضد حکومتی را با خشونت سرکوب کرد. این جنگ نه تنها پای قدرت‌های خارجی، بلکه تندروان اسلام‌گرا را نیز به سوریه کشانید.

منازعهٔ سوریه حالا پیچیده شده است. در جنگ داخلی سوریه که قدرت‌های خارجی را نیز به خود کشاند،‌ بیش از ۵۰۰ هزار نفر کشته شدند و میلیون‌ها نفر دیگر یا در داخل آن کشور آواره شده اند و یا مجبور به ترک کشور‌شان شدند. در جنگ سوریه، زیربنا‌ها و صنعت آن کشور نیز ضربهٔ شدید را متحمل شده است. روسیه و ایران از حکومت به رهبری بشارالاسد در سوریه حمایت می‌کنند.

با آنکه داعش در سال ۲۰۱۹ از بخش عمدهٔ ساحاتی در عراق و سوریه بیرون رانده شده است، تندروان این گروه هنوز هم حملات‌شان را در سوریه راه اندازی می‌کنند. تندروان این گروه بیشتر حملات مرگبار‌شان را علیه غیرنظامیان، جنگجویان کردی، نیروهای حکومت سوریه و جنگجویان مورد حمایت ایران انجام می‌دهند.