روز جهانی توبرکلوز؛ حدود ۸۰هزار واقعه در افغانستان ثبت شده است

سازمان جهانی صحت، به مناسبت روز جهانی توبرکلوز (سل) گفت که این بیماری همچنان یک چالش بزرگ در صحت عامهٔ در افغانستان باقی مانده است.

این سازمان امروز یکشنبه ۲۴ مارچ (پنجم حمل) در شبکهٔ اجتماعی ایکس نگاشته است که توبرکلوز یک بیماری قابل پیشگیری و درمان است، اما در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع، می‌تواند کشنده باشد.

آمار وزارت صحت عامه حکومت طالبان نشان می‌دهد که بیماری توبرکلوز در افغانستان سالانه بین ۱۰ هزار تا ۱۲ هزار نفر قربانی می‌گیرد.

بر اساس گزارش سازمان جهانی صحت، در سال ۲۰۲۳ میلادی حدود ۸۰هزار مورد بیماری توبرکلوز در افغانستان ثبت شد که از این میان حدود ۷۶هزار واقعه عادی و ۳۷۰۰ واقعه مقاوم به دوا بود.

روز جهانی توبرکلوز هر سال به تاریخ ۲۴ مارچ به منظور افزایش آگاهی در مورد توبرکلوز (سل) و تلاش برای پایان‌ دادن به این بیماری همه‌گیردرجهان تجلیل می‌شود.

هاشم خان امیرزاده، متخصص افغان می‌گوید که توبرکلوز یک بیماری ساری و انتانی است که از طریق هوا، تنفس، سرفه و عطسه از یک شخص به شخص دیگر سرایت می‌کند.

به گفته متخصصان، سل یک بیماری عفونی است که اغلب شش‌ها را درگیر می‌کند و توسط نوعی باکتریا ایجاد می‌شود. سرفه همراه با خلط و خون گاهی اوقات، درد قفسه سینه، ضعف، کاهش وزن، خستگی و تعریق شبانه از علایم توبرکلوز است.

سازمان جهانی صحت گفته است که امروزه توبرکلوز یک مساله جهانی است که خطری جدی برای سلامت عمومی دارد. به گفتۀ این سازمان، پایان دادن به این بیماری هنوز یک کار دشوار است.

مقامات این سازمان از سران دولت‌ها خواسته است که به طور فعال به وعده‌های شان در قبال پایان‌دهی به این بیماری عمل کنند و منابع را در بخش مبارزه با توبرکلوز افزایش دهند.