طالبان: ۴۷۰هزار کودک و مادر مبتلا به سوتغذیه در سه ماه گذشته درمان شدند

وزارت صحت عامه حکومت طالبان می‌گوید که از آغاز سال ۲۰۲۴ تاکنون به ۲۱۰هزار کودک و ۱۴۰هزار مادر مبتلا به سوتغذیه متوسط و ۱۲۰هزار کودک و مادر مبتلا به سوتغذیه شدید، خدمات صحی ارایه شده است.

شرافت زمان امرخیل، سخنگوی این وزارت، روز یکشنبه ۳۱ مارچ (۱۲ حمل) در یک پیام صوتی به رسانه‌ها گفت که در ۱۸ ماه گذشته، ۲۲۰۰ سایت جدید برای تداوی کودکان و مادران مبتلا به سوتغذیه ساخته شده است، در حالی که قبلاً تعداد این سایت‌ها به ۸۰۰ می‌رسد.

به گفتۀ امرخیل با ایجاد سایت‌های جدید خدمات درمان بیماری سوتغذیه به مناطق دورافتاده نیز گسترش یافته است، محلاتی که قبلاً به چنین خدمات دسترسی نداشتند.

سخنگوی وزارت صحت عامه حکومت طالبان گفت: "در آغاز سال برآورد شده بود که به حدود سه میلیون کودک و مادر مبتلا به سوتغذیه در افغانستان خدمات ارایه ‌می‌شود. البته برخی ادارات که با این وزارت همکاری دارند گفتند که به دلیل کمبود بودجه به ۱.۴ میلیون کودک با سوتغذیه متوسط رسیدگی خواهند کرد."

امرخیل از تمامی موسسات دخیل در سکتور صحت عامه خواست تا بودجه خود را افزایش دهند تا خدمات صحی به کودکان و مادران در مناطق دوردست فراهم شود.

به گفتۀ وی در سال ۲۰۲۳ خدمات صحی به ۱.۵ میلیون کودک و یک میلیون مادر مبتلا به سوتغذیه متوسط در افغانستان ارایه شد.

برنامه جهانی غذای ملل متحد ۲۷۰۰ مرکز درمانی را در سراسر افغانستان حمایت می‌کند که زنان و کودکان مبتلا به سوتغذیه در آن تحت درمان قرار می‌گیرند.

مقامات این اداره ملل متحد گفته اند که سال گذشته انتظار می‌رفت نزدیک به ۸۰۰هزار زن حامله و شیرده در سراسر افغانستان به سوتغذیه مبتلا شوند، اما آمار در کلینیک‌ها فراتر از آن رفت و به ۱.۲ میلیون رسید.

سازمان ملل متحد گفته است که گرسنگی و سوتغذیه در افغانستان هنوز هم در سطح بلند قرار دارد و تخمین می‌شود که ۱۵.۸ میلیون افغان در سال ۲۰۲۴ با عدم مصوونیت غذایی روبه رو شوند.

صندوق وجهی ملل متحد برای کودکان نیز گفته است از میان تمام افرادی که با عدم مصوونیت غذایی مواجه اند، ۳.۶ میلیون نفر در وضعیت اضطراری و نزدیک به ۱۲.۳ میلیون دیگر در حالت بحرانی قرار دارند.

معلومات صندوق وجهی ملل متحد برای کودکان نشان می‌دهد که در ماه فبروری بیش از یک میلیون و ۴۱ هزار کودک زیر پنج سال از رهگذر سوتغذیه حاد در ۳۳۰۰ مرکز صحی ثابت و سیار تحت حمایت این اداره در سراسر افغانستان معاینه شدند که در نتیجه بیش از ۴۳هزار کودک، به شمول ۵۷ درصد دختران، که با ضایعات شدید وزن مواجه بودند بستری شدند.

ملل متحد می‌گوید که پس از قطع کمک‌ها شمار کودکان و مادران در مراکز درمان سوتغذیه در این کشور نیز افزایش یافته است.