دونالد ترمپ برندۀ انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده شد

دونالد ترمپ، یک باردیگر منحیث رییس جمهور منتخب در انتخابات ریاست جمهوری این کشور به پیروزی رسید.

در این انتخابات که گفته می‌شد رقابت تنگاتنگ بود، دونالد ترمپ و معاونش‌اش، جیمز دیوید ونس، توانستند با پیروزی در ایالت‌های رقابتی و سرنوشت ساز به شمول پنسلوانیا و وسکانسن به قصر سفید راه یابند.

در نظام انتخاباتی ایالات متحده، نتایج نهایی انتخابات بر اساس پیروزی نامزدان ریاست جمهوری در هر ایالت سنجش می‌شود. از آنجاییکه نتایج اکثر ایالت‌ها بر اساس گرایش آنان به حزب دموکرات یا جمهوریخواه، درست پس از بسته شدن مراکز رای‌دهی متصور بود، نتایج هفت ایالت رقابتی –پنسلوانیا، میشیگن، وسکانسن، کارولینای شمالی، جورجیا، اریزونا و نوادا – در این انتخابات سرنوشت ساز پنداشته می‌شد.

اوایل صبح چهارشنبه که هنوز پیروزی ترمپ در انتخابات قطی نشده بود، او در میان جمعی از هوادارانش در ایالت فلوریدا اعلام پیروزی کرد و گفت: "این جنبشی بود که هیچ کسی پیش از این هرگز شاهد آن نبوده و صادقانه، به باور من، این عظیم‌ترین جنبش همه عصرها بود."

افزون بر این، حزب جمهوریخواه توانست اکثریت کرسی‌های مجلس ۱۰۰ عضوی سنای کانگرس ایالات متحده را کسب کند. اما تا کنون مشخص نیست که کدام حزب کنترول مجلس نمایندگان کانگرس را در دست خواهد گرفت.

به دنبال مبارزات پرشورمیان حزبی، دونالد ترمپ توانست به گونۀ رسمی از سوی حزب جمهوریخواه به حیث نامزد ریاست جمهوری ایالات متحده معرفی شود.

دونالد ترمپ که یک شخص تجارت پیشه است، در سال ۲۰۱۶ توانست هلری کلنتن، وزیر خارجۀ پیشین و نامزد حزب دموکرات را شکست دهد و به ریاست جمهوری برسد.

ترمپ در سال ۲۰۲۰ درمقابل جو بایدن، نامزد حزب دموکرات شکست خورد.

ترمپ در جریان مبارزات انتخاباتی‌اش در قضایای مختلف در محکمه حضور یافت. اما وی همواره در همه موارد اظهار بی‌گناهی کرد.

این مطلب مرتبط را نیز بخوانید هیات منصفه دونالد ترمپ را در ۳۴ فقره اتهام جنایی مقصر شناخت؛ ترمپ: بی‌گناهم 

دست‌آورد‌ها و درد سرها

در دوره نخست ریاست‌ جمهوری دونالد ترمپ-۲۰۱۷-۲۰۲۱- چندین دستاورد عمده به شکل‌گیری میراث او کمک کرد. این جمهوریخواه، قانون کاهش مالیات و مشاغل را تصویب کرد که نرخ مالیات شرکت‌ها را کاهش داد و هدف آن تحرک رشد اقتصادی بود.

حکومت ترمپ بر کاهش مقررات، به‌ویژه در بخش‌های محیط‌زیست و مالی، برای ترویج کسب‌وکار متمرکز بود. ادارهٔ ترمپ در سال ۲۰۱۷ از توافق تغییرات اقلیمی پاریس به صورت یکجانبه بیرون شد. او همچنین در ماه می ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای ایران موسوم به برجام به طور یکجانبه بیرون شد، اقدامی که با مخالفت شدید دموکرات‌ها مواجه شد.

ترمپ در جریان چهار سال ریاست جمهوری‌ خود با چین درگیر مناقشه تجارتی داشت و بیجینگ را به معاملات غیر منصفانهٔ تجارتی متهم می‌کرد.

او همچنین پالیسی‌های مهاجرتی سختگیرانه‌ای را روی دست گرفت کرد که شامل تلاش‌ها برای ساخت دیوار مرزی و اجرای "ممنوعیت مسلمانان" بود.

اقتصاد قبل از همه‌گیری ایالات متحده رشد چشمگیری داشت. در آن دوره نرخ بیکاری پایین و بازار سهام پررونق بود. اما نحوه برخورد ترمپ با کووید۱۹ با انتقاد‌ها همراه بود.

ترمپ در دوره نخست ریاست جمهوری خود سه بار با کم جونگ او، رهبری کوریای شمالی ملاقات کرد و تلاش کرد تا آن کشور تسلیحات هسته‌ای خود را از بین ببرد، اما این تلاش‌ها بی ثمر ماند و پس از روی کار آمدن جو بایدن، این کشور چندین بار‌ میزایل‌های بالستیک از جمله قاره پیمای خود را آزمایش کرد.

ترمپ در جریان کارزار انتخاباتی خود بار‌ها ادعا کرد که که اگر وی رییس جمهور می‌بود، تهاجم روسیه بر اوکراین و حمله تکان‌دهندهٔ حماس به تاریخ هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ بر اسراییل، صورت نمی‌گرفت. او همچنین گفته بود که اگر به صفت رییس جمهور انتخاب شود، هر دو جنگ را قبل از آنکه به قصر سفید در ماه جنوری سال آینده برود، حل می‌کند، اما مشخص نکرد که چگونه می‌تواند این کار را عملی کند.

ترمپ هیچگاهی شکست خود را در انتخابات ۲۰۲۰ را نپذیرفت و بدون ارایه اسناد و شواهد ادعا کرد که در انتخابات تقلب صورت گرفته است.

این اظهارات ترمپ در نهایت سبب شد که هواداران او به تاریخ ششم جنوری ۲۰۲۱ به مقر کانگرس ایالات متحده یورش ببرند، اقدامی که در تاریخ امریکا بی سابقه بود.

ترمپ در روز نخست یورش بر مقر کانگرس امریکا در جریان یک سخنرانی در نزدیکی قصر سفید از حامیان‌اش خواست تا با '' تمام قدرت بجنگند.'' پس از این سخنرانی، حامیان رییس جمهور پیشین ایالات متحده به تاریخ ششم جنوری ۲۰۲۱ به مقر کانگرس ایالات متحده یورش بردند تا مانع انتقال قدرت از طریق مسالمیت آمیز شوند.

ترمپ در جریان مبازرات انتخاباتی‌اش کم از کم دوبار مورد سو قصد قرار گرفت که در یکی از این حملات از ناحیه گوش زخمی شد.

دونالد ترمپ هفتاد و هشت سال قبل در"کوینز" شهر نیویارک چشم به جهان گشود و در یک محلۀ ثروتمند رشد کرد.

او چهارمین فرزند والدینش است، پدرش که فرد ترمپ نام دارد در خرید فروش املاک کار می کرد.

دونالد ترمپ در سال ١٩٦٨ از فاکولتۀ اقتصاد پوهنتون پنسلوانیا فارغ شد و سپس با پدرش در پروژه های ساختمانی در "کوینز" و "بروکلین" شهر نیویارک به کار آغاز کرد.

بادرنظر داشت گراف جرایم و شرایط زندگی، کار کردن در این محلات کار آسان نبود، اما دونالد ترمپ با استفاده از شناخت پدرش توانست تا شرکت خصوصی را که ارزش آن به یک میلیون دالر می رسید، بسازد.

اما دیری نگذشت که در دهۀ ١٩٧۰ وزارت عدلیۀ ایالات متحده شرکت او را به تخلف از قانون مسکن گزینی متهم کرد، زیرا او از کرایه دادن ساختمان های خود به اقلیت ها جلوگیری می کرد، اما دونالد ترمپ توانست تا این قضیه را خارج از محمکه حل کند.

ترمپ بعداً در یک اقدام بی سابقه، با اخذ بیش از ٧٠ میلیون دالر قرضه یک هوتل ورشکسته را خریداری کرد.

دونالد ترمپ همچنان بخاطر اعمار سه قمار خانه (ترمپ پلازا، قصر ترمپ و تاج محل) با ارزش نزدیک به یک میلیارد دالر در شهر ساحلی اتلانتیک سیتی ایالت نیوجرسی نیز شهرت دارد.

اما در سال ١٩٩٠ زمانی که بازار فروش املاک با رکود مواجه شد، ارزش دارايی ترمپ نیز از یک اعشاریه هفت میلیارد دالر به پنجصد میلیون دالر نزول کرد و بخاطر جلوگیری از ورشکستگی، یکبار دیگر به اخذ قرضه پرداخت.

دونالد ترمپ با راه اندازی یک برنامۀ معروف تلویزیونی"The Apprentice" شهرت زیادی کسب کرد و توانست تا از این برنامه بیش از ٢٠٠ میلیون دالر بدست بیاورد.

دونالد ترمپ تا حال سه بار ازدواج کرده است، همسر اولش ایوانا نام داشت و از او سه فرزند دارد. پس از دادن طلاق به این همسر اش، با مارلا مپلس ازدواج کرد و سپس او را نیز طلاق داد.
او بعداً در سال ٢٠٠٥ با میلانیا که یک مدل سلوانیایی است ازدواج کرد.

ترمپ برای اولین بار در اواخر دهۀ هشتاد علاقه اش را به سیاست ابراز کرد.

او ابتدا به حزب اصلاحات پیوست، بعداً به حزب دموکرات، سپس مستقل و بلاخره در سال ٢٠١٢ خود را جمهوریخواه اعلام کرد.

دونالد ترمپ در طول مبارزات انتخابات مقدماتی سال ٢٠١٦ به خاطر اظهارات جنجال برانگیز اش مبنی بر اعمار یک دیوار در مرز میان ایالات متحده و مکسیکو به خاطر جلوگیری از ورود پناهجویان غیرقانونی و پیشنهاد منع ورود مسلمانان به این کشور، توجۀ زیاد را به خود جلب کرد.