آثار باستانی افغانستان در جاپان ترمیم شد

این اثر از ساحۀ باستانی مس عینک لوگر کشف شده است

دو اثر باستانی کشف شده از ساحات باستانی مس عینک لوگر در افغانستان، در پوهنتون هنرهای شهر توکیو در جاپان ترمیم شد.

روزنامۀ آساهی شیمبون جاپان گزارش داده است که این آثار در اواخر اپریل کشف شده و به دلیل معاذیر امنیتی در افغانستان، برای ترمیم به جاپان منتقل شد.

یکی از این آثار قاب گلی به طول ۷۹ سانتیمتر و عرض ۱۱۷ سانتیمتر است که در آن تصویر بودا در حال نشسته نقش بسته و عابدان در اطراف وی صف بسته اند. اثر دیگر، مجسمۀ گلی سر انسان است.

بر بنیاد این گزارش، مقام‌های موزیم ملی افغانستان و ادارۀ آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد یا یونسکو از تاکایاسو کیجیما، باستان شناس جاپانی، خواستند تا این دو اثر را ترمیم کند.

سال گذشته، برنامۀ روی دست گرفته شد تا آثار باستانی افغانستان که به شدت رو به ویرانی است، برای ترمیم به جاپان منتقل شود. این اثرهای هنری پس از ترمیم دوباره به افغانستان منتقل می‌شوند.

ساحۀ باستانی مس عینک ولایت لوگر آثار فراوان باستانی به شمول معابد، تندیس‌ها و نقاشی های عصر بوداییان را در خود دارد.

ساحات اطراف معدن مس عینک لوگر بین قرن‌های سوم تا هفتم میلادی یکی از مراکز عمدۀ بوداییان بود. بناهای موجود در این ساحه، پس از آن توجه باستان شناسان را به خود جلب کرد که یک شرکت چینی در سال ۲۰۰۷ کار استخراج معدن مس عینک را آغاز کرد.

باستان شناسان افغان و شماری از کشورهای خارجی از سال ۲۰۰۹ به اینسو کوشیده اند تا آثار باستانی به جامانده در اطراف معدن مس عینک را حفر کرده و آن را به جای امن انتقال دهند.