ریاست صحت دایکندی از کنترول بیماری سرخکان خبر داد

به گفتۀ مقامات ۱۸ کودک در دایکندی به سرخکان مبتلا شده اند

ریاست صحت عامۀ دایکندی با آنکه از کنترول بیماری سرخکان اطمینان داده؛ اما تأیید کرده است که ۱۸ کودک به این بیماری مبتلا شده اند که تحت درمان قرار دارند.

باشندگان ولسوالی‌های خدیر، کیتی و اشترلی ولایت دایکندی مدعی اند که در دو ماه اخیر مرض سرخکان در بیش از ده روستای این ولسوالی‌ها شیوع یافته و چهار طفل جان باخته اند.

اما ریاست صحت عامه دایکندی با تأیید شیوع مرض سرخکان در برخی از ولسوالی‌های این ولایت، می‌گوید که این مرض در حال حاضر تحت کنترول بوده و هیچ تلفاتی به دنبال نداشته است.

داکتر اسحق درمان، رئیس صحت عامه دایکندی در این باره به رادیوآشنا_صدای امریکا می‌گوید "ما از این موضوع خبر نداریم؛ اما بخش سرویلانس ما از جمله تاپ‌ترین ولایات است که برعلاوۀ مراکز صحی، هشت تیم موبایل و تیم‌های رضاکار داریم که پروگرام واکسین را تطبیق می‌کنند".

اما رئیس صحت عامه دایکندی تأیید می‌کند که در یک ماه اخیر ۱۸ طفل مبتلا به سرخکان در این ولایت بستر شده اند.

با آنکه ریاست صحت عامه دایکندی از کنترول بیماری سرخکان اطمینان داده است؛ اما باشندگان این ولایت با نگرانی از ریاست صحت‌عامه و نهادهای همکار بخش صحت می‌خواهند تا برای جلوگیری از شیوع مرض سرخکان در این ولایت اقدامات جدی روی دست گرفته شود.

سبحان نایبی، عضو شورای ولایتی دایکندی در این باره به رادیو آشنا _ صدای امریکا می‌گوید "اگر اقدامات جدی برای جلوگیری از این مرض روی دست گرفته نشود، ساحات ناامن که به نحوی تحت کنترول طالبان قرار دارند، بیشتر مورد تهدید خواهد بود که در آن جلوگیری از مرض سرخکان از کننترول خارج می‌شود".

باشندگان دایکندی، یکی از دلایل شیوع مرض سرخکان را در این ولسوالی‌ها صعب‌العبور بودن مسیرهای این ولسوالی و تطبیق نشدن واکسین عنوان می‌کنند.

عزیزالله موحدی، یکی از باشندگان ولسوالی خدیر می‌گوید "مرض سرخکان از دو ماه بدینسو در ساحات سرقول خدیر، شکردره، سیاه قول، در بسیاری از ساحات کیتی و خدیر شیوع یافته و اقدام جدی تا هنوز دراین زمینه نشده".

این باشنده دایکندی مدعی است که چهار کودک بر اثر ابتلا به مرض سرخکان در ساحات کالو، کیتی، شکر دره و سیاه قول جان باخته اند.

سرخکان نوعی بیماری ساری است که اکثراً اطفال خردسال سال به آن مبتلا می‌شوند و در صورتی که به موقع تداوی نشوند، منجر به مرگ بیمار خواهد شد.