ایران: امریکا سلاح اتمی اش را تخریب کند، بعد مذاکره می کنیم

پس از توافق هسته ای ایران در ۲۰۱۵، تهران چندین بار میزایل های بالستیک خود را آزمایش کرد، اقدامی موجب انتقاد و خشم کشور های غربی به خصوص امریکا شد

ایران روز شنبه گفت تا زمانیکه ایالات متحدۀ امریکا و کشور های اروپایی سلاح های اتمی شان را از بین نبرند، آن کشور در مورد برنامۀ میزایل های بالستیک خود مذاکره نخواهد کرد.

پس از توافق هسته ای با قدرت های بزرگ جهان، ایران توافق کرد تا فعالیت برنامۀ هسته ای خود را محدود کند و از آن فقط به مقاصد صلح آمیز کار بگیرد، اما مقامات ایرانی بار ها گفته اند که آنان در مورد برنامۀ میزایل های بالستیک خود حاضر به مذاکره نیستند.

کشور های غربی به خصوص ایالات متحده و کشور های اروپایی بار ها آزمایشهای میزایل های بالستیک ایران را انتقاد کرده و گفته اند که تهران با چنین اقدامات ثبات منطقه را تهدید می کند.

ایرنا، خبرگزاری دولتی ایران، به نقل از مسعود جزایری، سخنگوی نظامی ایران، گزارش داده است که "شرایط مذاکره در مورد برنامه میزایل های بالستیک ایران این است تا همه سلاح های هسته ای و میزایل های دور برد ایالات متحده و اروپا، تخریب شود."

پس از امضای توافق هسته ای میان ایران و گروه ۵+۱ که شامل ایالات متحده، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان می شود، تهران چندین بار میزایل های بالستیک میان برد خود را آمازیش کرد، اقدامی که موجب انتقاد های شدید بین المللی به خصوص امریکا شد.

مقامات ایرانی همچنین گفته اند که برنامۀ میزایل های بالستیک آن کشور جنبۀ دفاعی دارد و این برنامه "طبعیت بازدارندۀ" دارد و بخشی از توافق هسته ای ۲۰۱۵ میلادی تهران با قدرت های جهان نیست.

براساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که توافق هسته‌ای را اجرایی کرد، ایران از آزمایش راکت های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شده است. اما مقامات ایرانی همچنین گفته اند که برنامۀ میزایل های بالستیک آن کشور جنبۀ دفاعی دارد و این برنامه "طبعیت بازدارندۀ" دارد و بخشی از توافق هسته ای ۲۰۱۵ میلادی تهران با قدرت های جهان نیست.

اظهارات مقامات ایرانی در مورد برنامۀ میزایل های بالستیک آن کشور در حالی مطرح شده است که قدرت های اروپایی گفتگو هایی را با مقامات ایرانی در مورد نقش آن کشور در شرق میانه آغاز کرده اند.

قرار است مقامات ایرانی و اروپایی بار دیگر در ماه مارچ در ایتالیا با همدیگر گفتگو کنند.

بحث ها در مورد برنامۀ میزایل های بالستیک ایران و نقش آن کشور در شرق میانه در حالی مطرح شده است که دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده در ماه جنوری برای "آخرین بار" تعلیق تعزیرات بر ایران را تمدید کرد، اما هشدار داد که اگر بر "نواقص فاجعه بار" توافق هسته ای با ایران رسیدگی نشود ، تعلیق تعزیرات بر ایران را تمدید نخواهد کرد.