دهلیز هوایی کابل – شارجه به منظور صادرات تولیدات افغانستان، به ویژه میوۀ خشک و تازه، افتتاح شد.
همزمان با افتتاح این دهلیز هوایی، در نخستین پرواز دو تن زردآلو و آلو از کابل به شارجه صادر شد.
سالم الزهمی، سکرتر سوم سفارت امارات متحده عرب در افغانستان گفت که با افتتاح این دهلیز هوایی، صادرات و واردات میان دو کشور افزایش خواهد یافت.
او افزود: "ما دهلیز هوایی را بین کابل و شارجه امروز افتتاح میکنیم. همۀ ما توقع داریم که روابط تجارتی افزایش یابد. توقع این است که داد و ستد میان کابل و شارجه افزایش یابد."
ظهورالدین شیرزاده، معین انکشاف سکتور خصوصی و صنایع وزارت صنعت و تجارت روز دوشنبه ۲۴ جون (۳ سرطان) گفت که حکومت به صورت سبسایدی سهولت صادرات کالای تجارتی را برای تاجران افغان فراهم کرده است.
آقای شیرزاده افزود که سهم سکتور خصوصی در مصارف صادرات کالاهای تجارتی به ویژه زعفران، هنگ و جلغوزه از طریق دهلیزهای هوایی ۳۵ در صد و در بقیه اقلام صادراتی ۲۰ در صد است و متباقی را دولت میپردازد.
سکتور خصوصی افغانستان ایجاد دهلیزهای هوایی را برای صادرات کالاهای تجارتی به ویژه محصولات زراعتی مهم میداند؛ اما بر ایجاد تسهیلات بیشتر در میدانهای هوایی تاکید دارد.
محمد یونس مومند معاون تجارتی هیات مدیره اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان گفت که در گدام اسکنر وجود ندارد و گمرکات باید در این بخش توجه جدی کند.
او افزود: "در داخل میدان سردخانه معیاری نیست. برای صادرات، میوه تازه باید هفت تا هشت ساعت قبل به میدان آورده شود و این هم بخشی از مشکلات است که ما داریم".
همچنان آقای مومند گفت که هنوز هم میدان هوایی کابل فاقد گدام معیاری است؛ چون نگهداری میوه با نباتات طبی در یک گدام، روی کیفیت این کالاها تاثیر میگذارد.
این نهمین دهلیز هوایی افغانستان به کشورهای آسیایی و اروپایی است.
افغانستان در جریان بیش از دو سال اخیر، دهلیزهای هوایی را با هند، ترکیه – اروپا، امارات متحده عرب، عربستان سعودی، روسیه، چین و قزاقستان، افتتاح کرده است.
بر بنیاد آمار وزارت صنعت و تجارت افغانستان تا اکنون بیش از ۷۰۰۰ تن کالاهای تجارتی در بیش از ۶۳۰ پرواز از طریق این دهلیزها به بازارهای جهانی صادر شده است.
بر اساس آمار اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان، دهلیزهای هوایی سبب افزایش ۳۰ در صدی صادرات این کشور شده است.