نخستین محمولۀ کمکهای گندم پاکستان از طریق مرز تورخم به ننگرهار رسیده و مقامهای پاکستانی میگویند که این روند در روزهای پیشرو نیز ادامه خواهد یافت.
محمد صادق، نمایندۀ ویژه پاکستان در امور افغانستان در پیامی در صفحۀ تویترش نگاشته است که این کمکها شامل سههزار و ۶۰۰ تن گندم است که در ۲۸ موتر باربری انتقال و به مقامهای طالبان تسلیم داده شده است.
آقای صادق افزود که کمکهای بشری پاکستان روزانه به افغانستان انتقال و به نیازمندان در بخشهای مختلف این کشور توزیع خواهد شد.
طالبان از این کمکهای بشردوستانۀ پاکستان قدردانی کرده و از آن کشور خواسته است که باید به کمکهای خود برای جلوگیری از بحران بشری در افغانستان ادامه دهد.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان روز چهارشنبه دوم مارچ (۱۱ حوت) گفت که پاکستان تعهد کرده است که ۵۰هزار تن گندم را برای افغانستان کمک میکند.
آقای مجاهد افزود که مقامهای این گروه روز گذشته نخستین محمولۀ این کمکها را در ننگرهار تسلیم شده و قرار است که این گندم به نیازمندان در این کشور توزیع شود.
با مسلط شدن طالبان بر افغانستان، این کشور با بحران شدید بشری مواجه شده و پیش از این سازمانهای بینالمللی از جامعه جهانی خواستند که برای جلوگیری از فروپاشی نظام اقتصادی این کشور، باید به کمکهای شان به افغانستان ادامه دهند.
این در حالی است که هفته گذشته هند نیز نخستین مرحلۀ انتقال گندم به افغانستان را از خاک پاکستان به این کشور آغاز کرد.
فرید ماموندزی، سفیر افغانستان در دهلی جدید هفته گذشته گفت که پس از چهار ماه تلاش در نهایت این روند آغاز شد و قرار است در مرحلۀ نخست ۵۰هزار تن گندم توسط دهها موتر باربری از خاک پاکستان به افغانستان انتقال داده شود.
هند تعهد کرده است که ۵۰۰هزار تن گندم را به هدف جلوگیری از بحران بشری در افغانستان کمک خواهد کرد.
منازعه، خشکسالی، شیوع کروناویروس و کاهش کمکهای بینالمللی موجب شده است تا میلیونها شهروند افغانستان با فقر و گرسنگی مفرط مواجه شوند.
پیش از این برنامهٔ غذایی جهان گفته بود که در چهار سال گذشته، خشکسالی موجب شده تا قیمت مواد خوراکی در افغانستان به گونهٔ کم سابقه افزایش پیدا کند و نزدیک به ۴۰ درصد محصولات گندم به دلیل خشکسالی در این کشور از بین رفته است.
برنامهٔ غذایی جهان افزود که افغانستان با کمبود ۲.۵ میلیون تن گندم مواجه است و فقط پنج در صد جمعیت آن کشور قادر است غذای کافی بخورد.