برخی از اعضای رهبری جنبش تحفظ پشتون ادعا کرده اند که منظور پشتین، رهبر این جنبش توسط پولیس پاکستان در شهر پشاور بازداشت شده است.
محسن داور، عضو پارلمان پاکستان و عضو برجسته جنبش تحفظ پشتون روز دوشنبه ۲۷ جنوری (هفتم دلو) گفت که پولیس پاکستان آقای پشتین را شب گذشته در منطقه "تهکال" از مربوطات شهر پشاور بازداشت کرده است.
آقای داور در صفحه تویترش نوشته است: "این مجازات برای خواستن حقوق ما به روش صلحآمیز و دموکراتیک است".
این عضو جنبش تحفظ پشتون افزوده است که بازداشت رهبری این جنبش مانع عدالت خواهی آنان در پاکستان نخواهد شد و با قوت به کار شان ادامه خواهند داد.
اعضای رهبری این جنبش از حکومت پاکستان خواسته اند که "آقای پشتین را هر چه زودتر آزاد کنند."
حکومت پاکستان تا اکنون در این مورد چیزی نگفته است.
محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان از بازداشت منظور پشتین اظهار تاسف کرده است.
آقای غنی در صفحۀ فیسبوک اش نوشته است که تشدد دولتی در مقابل جنبش های عدالت خواهی مانند جنبش تحفظ پشتون باعث بی ثباتی در منطقه شده و "ما آنرا به شدت تقبیح میکنیم."
رییس جمهور افغانستان گفته است که اگر حکومتها به چنین جنبشها اختلاف داشته باشند، پس باید اختلافات شان را از طریق مذاکره حل کنند نه از راه خشونت و زرو.
او افزوده است در حالیکه منطقه با تهدید دوامدار افراطیت و دهشت افگنی مواجه است، حکومتها باید از فعالین حقوق بشری و حرکتهای صلح خواهانۀ مدنی پشتیبانی کنند.
رییس جمهور افغانستان گفته است که در این خصوص از اعلامیه سازمان عفو بین الملل پشتیبانی میکند.
سازمان عفو بین الملل خواستار رهایی بدون قید و شرط آقای پشتین شده است.
پیش از این محسن داور و علی وزیر، از اعضای رهبری جنبش تحفظ پشتون در ارتباط به آنچه "حمله بر یک پوستۀ نظامی در وزیرستان شمالی" خوانده شده بود، در (ماه می) ۲۰۱۹ توسط پولیس پاکستان بازداشت و پس از آن رها شدند.
تا اکنون دلیل بازداشت آقای پشتین روشن نشده است، اما پیش از این پولیس پاکستان وی را به "خیانت" متهم کرده بود.
مقامهای پولیس پاکستان به تاریخ (۲۷ سپتمبر) سال گذشته اعلام کرده بودند که در جریان یکی از گردهمایی های آقای پشتین، شعارهای ضد اردو و حکومت پاکستان سر داده شده، که این کار بر اساس قانون پاکستان "خیانت" پنداشته میشود.
گفته میشود که تا اکنون دهها مورد اتهام علیه آقای پشتین درج شده است، اما وی این اتهامها را رد کرده و گفته است که این کار نمیتواند جلو فعالیت هایش برای دفاع از حقوق مردم اش را بگیرد.
پشتونها حدود ۱۵ در صد جمعیت ۲۲۰ میلیونی پاکستان را تشکیل میدهند و برخی از گروه های حامی این اقلیت قومی به شمول جنبش تحفظ پشتون، نیرو های امنیتی پاکستان را به سرکوب و بدرفتاری با پشتون ها در این کشور متهم میکنند.