ماه رمضان در غزه با خشونت میان فلسطینی های معترض و نیرو های اسرائیلی آغاز شد.
فلسطینی ها از چندین هفته به این سو در اعتراض به پالیسی های اسرائیل و انتقال سفارتخانۀ ایالات متحده از تل ابیب به بیت المقدس، مظاهرات گسترده را در منطقه مرزی غزه راه اندازی کردند.
با وجود مظاهرات نسبتاً صلح آمیز فلسطینی ها، این اعتراضات با واکنش خشونبار نیرو های اسرائیلی مواجه شد که در نتیجۀ آن ده ها فلسطینی معترض کشته و هزاران تن دیگر زخمی گردید.
در آخرین مورد، دو شنبه گذشته، قوای اسرائیلی با گلوله باری بر مظاهره کنندگان ۵۹ فلسطینی معترض را کشت و ۲۷۰۰ تن دیگر آنان را مجروح کرد.
خشونت های اخیر در غزه موجب نگرانی کسبه کاران نیز در این منطقۀ مرزی شده است.
شماری از دکانداران که در مارکیت بزرگ غزه مصروف کار و بار اند، نگران اند که کار و بار آنان در ماه رمضان به دو دلیل احتمالاً کمتر شود: اول، خشونت های جاری در غزه و دوم این منطقۀ خشونت زده، از چندین سال به این سو، تحت محاصرۀ شدید اقتصادی قرار داشته است.
علاوه بر آن، مقامات فلسطینی در این اواخر، معاش کارمندان ملکی را قطع کرده است تا از این طریق بر رهبران سیاسی گروه حماس، فشار وارد گردد.
فادی الحره، یک دکاندار در غزه ضمن شکایت از وضعیت اقتصادی در این منطقه می گوید که "وضعیت اقتصادی حتی قبل از ماه رمضان در این منطقه بسیار خراب بود. خداوند ما کمک کند."
بسیاری از خریداران در مارکیت های غزه، کسانی را در ذهن شان تداعی می کنند که در خشونت های اخیر این منطقۀ مرزی توسط نیرو های اسرائیلی کشته و یا زخمی شدند.
ام ابراهیم، یکی از باشندگان غزه، زندگی فلاکت بار در این منطقه را چنین شرح می دهد.
او می گوید که "ما در بد بختی و گرسنگی زندگی می کنیم. ما فقط حق خود را می خواهیم. اگر در سرزمین خود می بودیم چنین چیز رخ نمی داد. ما به جز از سرزمین خود، از جهان هیچ چیزی نمی خواهیم."
در هفته های قبل از رمضان، مظاهره کنندگان که اکثریت آنان از سوی گروه حماس تشویق شده بودند، در مطنقۀ سرحدی با اسرائیل دست به اعتراضات گسترده زدند، اعتراضاتی که با گلوله باری نیرو های اسرائیلی مواجه شد.
علاوه بر انتقاد از انتقال سفارتخانۀ امریکا از تل ابیب به بیت المقدس، باشندگان غزه از روز النکبه نیز یاد بود به عمل آوردند. در سال ۱۹۴۸ میلادی، زمانیکه دولت اسرائیل ایجاد می شد، حدود ۷۰۰ هزار فلسطینی جبراً از خانه های شان بیجا شدند و از آن پس، فلسطینی ها این روز را به نام یوم النکبه یا روز نکبتبار یاد می کنند.
بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسرائیل، گروه حماس را مقصر خشونت ها و کشتار های اخیر در غزه می داند.
در واکنش به کشتن حدود ۶۰ فسلطینی در غزه، صدراعظم اسرائیل گفت که از جمله ۶۰ فلسطینی که دو شنبه گذشته کشته شدند، بیش از ۵۰ تن آنان مربوط به گروه حماس بود و به گفتۀ آقای نتنیاهو "اعضای سازمان دهشت افگنی حماس" کشته شدند، گروهی که به گفتۀ صدراعظم اسرائیل خواهان "قتل عام هر یهودی " است.
عزام محمد، یکی از معترضین در منطقۀ غزه، نه تنها در مورد غضب سرزمین فلسطینی ها توسط اسرائیل خشمگین است، بلکه در برابر "بی تفاوتی جهان اسلام" نیز به خشم آمده است.
محمد می گوید که "مسلمانان سراسر جهان به فلسطینی ها کمک نمی کنند. شماری از کشور های عربی نیز در محاصرۀ غزه سهم دارند."
حامد ابو هاد ۱۹ ساله، که او نیز باشندۀ غزه است، می گوید زمانیکه تلاش می کرد از سرحد عبور کند، یک مرمی به زانویش اصابت کرد و دلیل آنرا بیت المقدس عنوان کرد.
با وجودیکه مردم غزه به دلیل کشته شدن بیش از ۱۰۰ فلسطینی و زخمی شدن بیش از ۲۷۰۰ تن دیگر در سوگ به سر می برند، آنان تلاش می کنند تا در ماه رمضان احساس عادی کنند و زندگی شان را به صورت معمول به پیش ببرند.