نگرانی یونیسف از تشدید نقض حقوق کودکان افغان

صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای کودکان (یونیسف) در افغانستان از تشدید نقض حقوق کودکان در این کشور ابراز نگرانی کرده و خواستار توجه در این زمینه شده است.

یونیسف روز یکشنبه ۱۷ اکتوبر (۲۵ میزان) در یک تویت نگاشته است که بررسی‌های آنان نشان می‌دهد که دست‌کم، دو کودک در انفجار بر مسجد امام بارگاه در شهر قندهار کشته شده اند.

در انفجار دو روز پیش بر مسجد شیعیان در هنگام نماز جمعه در قندهار، ۴۷نفر کشته و بیش از ۷۰ تن دیگر زخمی شدند. مسوولیت این انفجار را گروه داعش به عهده گرفت.

صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای کودکان در افغانستان همچنین نگاشته است: "کودکان باید محافظت شوند. کودکان نباید هزینۀ تضادها را در دورۀ کودکی شان بپردازند."

نگرانی‌ها در حالی از تشدید نقض حقوق کودکان در افغانستان مطرح می‌شود که با مسلط شدن طالبان، فقر و گرسنگی در این کشور افزایش یافته و کودکان بیشتر به کارهای شاقه رو آورده اند.

محمد ادریس، کودک ۱۳ سالۀ که در یکی از بخش‌های شهر کابل موترشویی می‌کند به صدای امریکا گفت که از صبح تا شام کار می‌کند و تا ۱۰۰ افغانی پول به دست می‌آورد.

ادریس افزود که پدرش از مدتی به این‌سو بیکار شده و او ناگزیر است برای پیدا کردن نان به خانواده‌اش کار کند.

پیش از این مقام‌های حکومت پیشین افغانستان گفته بودند که حدود ۳.۷ میلیون کودک در سراسر این کشور از آموزش بازمانده و ۱.۹میلیون کودک مشغول کارهای شاقه استند.

افغانستان پیش از این نیز با بحران بشری مواجه بود، اما پس از روی کار آمدن طالبان در ماه اگست، این کشور به عمق بحران بشری فرو رفت.

پیش بر این نیز یونیسف با ابراز نگرانی گفته بود که حدود ۱۰ میلیون کودک در افغانستان به کمک‌های بشری نیاز دارند.

این صندوق به تاریخ ۲۰ سپتمبر (۲۹ سنبله) در صفحۀ تویترش نیازمندی کودکان افغان به کمک‌های بشری را بی‌سابقه خوانده و نوشته است: " شرایط مبرم تر از این برای ایستادن در کنار کودکان و زنان در افغانستان وجود ندارد."

پیش از این منابع محلی و بین‌المللی گفته بودند که در افغانستان کودکان از گرسنگی می‌میرند و بیشتر بهای بحران بشری در این کشور را کودکان می‌پردازند.

ملل متحد هشدار داده است که تا اخیر سال جاری میلادی، یک میلیون کودک زیر سن پنج سال با سوی تغذی حاد مواجه خواهد شد در حالی که ۳.۳ میلیون نفر دیگر از این مشکل صحی رنج خواهد برد.

بر اساس پیش‌بینی برنامۀ جهانی غذا برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی به ۲۰۰ میلیون دالر و در سه ماه نخست سال ۲۰۲۲ میلادی به ۳۰۰ میلیون دالر نیاز است.