امریکا و ایران گفتگوهای غیرمستقیم در مورد توافق هسته‌ای را مثبت خواندند

مقامات امریکایی و ایرانی، گفتگوهای ویانا را در حالی مثبت خوانده اند که دو جانب و سایر کشورهای امضاکنندۀ توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با ایران، به بازنگری این توافقنامه مصروف اند.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا گفت که در حال حاضر توقع مذاکرات مستقیم نیست، اما به گفتۀ او "ایالات متحده امریکا به آن آمادگی دارد چون ما آمادۀ دپلوماسی استیم".

او گفت که گفتگوها در ویانا پایتخت اتریش "گام مهم و موثر است، در حالی که ما تلاش می‌کنیم مطمین شویم که ایرانی‌ها آمادۀ اجرای توافقنامه استند"؛ توافقی که برنامه هسته‌ای ایران را در ازای لغو تحریم‌ها محدود می‌کند.

ایالات متحده در دوران ریاست جمهوری دونالد ترمپ، رییس جمهور پیشین، از توافق هسته‌ای ایران خارج شد و تحریم‌های اقتصادی را علیه ایران اعمال کرد.

در واکنش به این عملکرد ایالات متحده، ایران در مورد تعهدات انجام شده در توافق هسته‌ای شروع به عقب نشینی کرد که در صورت لغو تحریم‌ها به اجرای آن‌ها مکلف بود. این تعهدات شامل ممنوعیت ذخیره‌کردن یورانیم و ممنوعیت غنی‌سازی به مقیاس بالا بود.

ایالات متحده و ایران هر دو از سرگیری مذاکرات را اعلام کرده اند، اما هر دو جانب تا کنون از برداشتن گام نخست خودداری کرده اند.

عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران گفتگوهای روز سه شنبه را در ویانای اتریش "جلسه‌ای مثبت" خواند.

حسن روحانی، رییس جمهور ایران نیز روز چهارشنبه در اظهاراتی در جلسه کابینه گفت که این مذاکرات "فصل جدید" است و همه طرف‌ها به این نتیجه رسیده اند که توافق هسته‌ای تنها راهی به جلو است.