اوزبیکستان قرارداد صادرات برق به افغانستان را تا ختم ۲۰۲۲ تمدید کرد

شرکت برق افغانستان (برشنا) می‌گوید که قرارداد برق وارداتی اوزبیکستان به این کشور تا پایان سال ۲۰۲۲ میلادی تمدید شده است.

این شرکت روز جمعه ۳۱ دسمبر (۱۰ جدی) گفت که این قرارداد میان حافظ محمد امین، رییس اجرایی شرکت برشنا و دادا جان ایساکولوف، رییس شرکت ملی برق اوزبیکستان در تاشکند، پایتخت آن کشور امضا شد.

بر اساس معلومات شرکت برشنا، این قرارداد در جریان مذاکرات سه روزه میان هیات افغانستان و اوزبیکستان نهایی شده است.

این شرکت با نشر اعلامیه‌ای گفته است که اوزبیکستان در این مدت، دو میلیارد کیلووات برق را در بدل حدود ۱۰۰ میلیون دالر به افغانستان صادر خواهد کرد.

شرکت برشنا افزوده است: "در جریان این سفر در مورد ‌پروژۀ لین ۵۰۰ کیلوولت سرخان - پلخمری که سال قبلاً به امضا رسیده بود، نیز بحث و گفتگو صورت گرفت."

شرکت برشنا هفته گذشته نیز از تمدید قرارداد برق وارداتی تاجیکستان به افغانستان تا یک سال دیگر خبر داده بود.

افغانستان متکی به برق وارداتی از کشورها همسایۀ خود است و بر اساس آمار شرکت برق، افغانستان در حال حاضر، حدود ۱۶۰۰ میگاوات برق نیاز دارد که ۷۰ درصد آن را از اوزبیکستان، ترکمنستان، تاجیکستان و ایران وارد کرده و ۳۰ درصد دیگر از منابع داخلی تامین می‌شود.

این در حالی است که دو روز پیش، اوزبیکستان برق وارداتی به افغانستان را به ۵۰ درصد کاهش داد که با کاهش این برق وارداتی، پرچوی‌ها در ۱۵ ولایت، به شمول کابل افزایش یافت.

شرکت برق افغانستان کاهش برق واداتی اوزبیکستان به این کشور را موقتی عنوان کرده و در تازه‌ترین مورد گفته است که در حال حاضر، این مشکل برطرف شده است.

پیش از این، عبدالرحمان رحمانی، رییس بخش تجارتی شرکت برق افغانستان گفته بود که مشکلات مالی و عدم پرداخت محصول صرفیۀ برق، این شرکت را با مشکلات جدی روبرو کرده است.

آقای رحمانی جمع‌آوری قروض از مقام‌های حکومت پیشین، سیاستمداران، زورمندان و اعضای پیشین پارلمان افغانستان را یگانه راه بیرون رفت از مشکلات کنونی این شرکت عنوان کرده است.

مسوولان برشنا می‌گویند که این شرکت از کشورهایی که برق را از آن وارد شده است، میلیون‌ها دالر قرضدار است.