نگرانی مردم از اثرات منفی محیط زیستی پرتاب بم در اچین

بعد از پرتاب بزرگترین بمب غیرهسته ای مراکز داعش، در ولسوالی اچین ولایت ننگرهار که شام پنجشنبه صورت گرفت مردم را نگران ساخته است که اثرات منفی برخاسته از پرتاب این بمب بزرگ که تا اکنون در هر جای دنیا آزمایش نشده است چه خواهد بود؟

اما وزارت صحت عامه افغانستان اطمینان می دهد که هیچگونه اثرات منفی محیط زیستی و تهدید صحی برای مردم دیده نشده است بنابراین ساکنان محل نگران نباشند.

در چنین وضعیت آشفته وزارت صحت عامه افغانستان به استناد یافته های تیم های صحی که به منطقه ارسال شده اند به مردم اطمینان می دهد که تا اکنون هیچ تلفات بشمول زخمی یا اجساد که مرتبط به افراد غیرملکی در ساحه اصابت بم به مراکز صحی مراجعه نکرده اند.

داکتر وحید مجروح، سخنگو و رییس روابط بین المللی وزارت صحت عامه امروز دریک نشست خبری در کابل به مردم اطمینان داد که هیچ نوع تهدید و نگرانی ها در بخش صحت مردم محل مشهود نیست.

آقای مجروح گفت "معلومات کلی که وزارت صحت عامه دارد نشان می دهد که انفجاری که در ساحه صورت گرفته، پیشاپیش تمام جوانب صحی مدنظر گرفته شده و فعلا کدام تهدید و یا نگرانی در بخش صحت مردم محل ولسوالی مشهود نیست."

داکتر وحید مجروح به ادامه گفت که تیم های صحی در ساحه در ولسوالی اچین ولایت ننگرهار هیچ گونه شکایت و یا یافته یی مبنی بر بروز اعراض و علایم امراض صحی که متعلق به انفجار بم متذکره و حادثه که در آن منطقه واقع شده باشد نزد تیم های صحی ما و اطبای ما در ولسوالی ثبت نشده است.

رییس روابط بین المللی و سخنگوی وزارت صحت عامه ادعا کرد که به علاوه منسوبین ریاست صحت عامه ولایت ننگرهار، و شفاخانه ولسوالی غنی خیل پنج مرکز صحی و دو تیم سیار در منطقه مصروف ارایه خدمات صحی اند.

اما تحلیلگران سیاسی این اطمینان وزارت صحت عامه را یک برخورد سیاسی خوانده می گویند که تاثیرات منفی این بمب تا چند نسل انسانی و حیوانات باقی خواهد بود.

فیض الله زلاند، تحلیلگر سیاسی و استاد دانشگاه درمورد چنین گفت "زمانی که به یک بمب "مادر بمب ها" خطاب می شود تاثیرات منفی آن در محیط زیست به نسل های انسانی و حیوانات چقدر خطرناک خواهد بود معلوماتی که ما داریم این بمب تا کیلومتری اش هیچ زنده جان را نمی گذارد که زنده بماند و تاثیرات این بمب تا نسل های آینده باقی خواهد بود."

مسولین ادارات وابسته به محیط زیست از روسا و معیینان اداره ملی محیط زیست افغانستان گرفته تا کمیسیون محیط زیست ولسی جرگه شورای ملی و حتی متخصصان محیط زیست در دانشگاه ها از ابراز نظر درمورد اثرات منفی محیط زیستی ناشی از پرتاب بمب بزرگ یا "مادر بمب ها" در ولسوالی اچین ننگرهار خودداری می کنند و هراس دارند مبادا حکومت افغانستان و ایالت متحده امریکا از اظهار نظرشان درین مورد خاص ناراض نشود.

در این روزها برعلاوه نظرات موافق و مخالف پرتاب "بمب مادر" در ولسوالی اچین ولایت ننگرهار ازسوی سیاسیون افغانستان و اظهارات برخی تحلیلگران نظامی در رسانه های بین المللی و ملی که می گویند "درنتیجه انفجار این گونه بمب ها، درساحه ای چندین کیلومتر تمام آکسیجن موجود در هوا، نابود می شود." نگرانی های مردم چند برابر شده است.