جوانان میناتوریست افغان در یک ابتکار بی پیشینه، نسخۀ قرآن را از رشته های ابریشم ساخته اند تا هنر کهن خوشنویسی افغانستان را زنده نگه دارند.
هر صفحۀ این نسخۀ قرآن که ۶۱۰ صفحه دارد توسط دست ساخته شده و ۳۸ خطاط و میناتوریست افغان آن را در جریان دو سال تکمیل کرده اند.
اکثر هنرمندان دست اندرکار تهیۀ این نسخۀ قرآن، بر بنیاد گزارش خبرگزاری فرانسه، از سوی بنیاد غیردولتی فیروز کوه آموزش دیده اند.
خواجه قمرالدین چشتی، خطاط و یکی از طراحان اصلی این نسخۀ ارزشمند هنری گفته است که برای نوشتن هر صفحۀ این قرآن که با خط نسخ نوشته شده، حدود دو روز و گاهی هم بیشتر از آن صرف شده است.
رنگی که برای نوشتن این نسخۀ قرآن کار گرفته شده، به گفتۀ محمد تمیم صاحبزاده، یکی از میناتوریست های افغان، از گردۀ لاجورد، برادۀ طلا و برونز ساخته شده است.
نوشتن بالای ابریشم لشم کار آسانی نیست و به گفتۀ آقای صاحبزاده برای جلوگیری از انتشار رنگ، خطاطان از دانه های اسفرزه یا بارهنگ کار گرفتند.
این کتاب مقدس که به سبک خطاطی عصر تیموریان نوشته و تهیه شده است، با پوشش چرمی که از چرم بز ساخته شده است ۸.۶ کیلوگرام وزن دارد.
بنیاد فیروز کوه به هدف زنده نگهداشتن صنایع دستی قدیمی افغانستان به ویژه کاشی کاری، حکاکی و خطاطی در سال ۲۰۰۶ در مراد خانی شهر کابل به فعالیت آغاز کرد.